Fri entré
FRI ENTRÉ

Stockholms Kulturfestival och We Are Sthlm har fri entré. Det enda undantaget är festivalens stadsvandringar (Walks) med platsbiljetter á 30 kr.

 
Tillgänglighet
TILLGÄNGLIGHET

Om tillgänglighet i festivalområdet:
Vi är i stadsmiljö, staden är anpassad för att så många som möjligt ska kunna ta del av den. På Gustav Adolfs torg och i Kungsträdgården finns storbildsskärmar för att ytterligare tillgängliggöra de stora scenerna. På Gustav Adolfs torg och i Kungsträdgården finns också dedikerade ytor för rullstolar. 

Lämpliga adresser för taxi och färdtjänst  i närheten av respektive område:
Gustav Adolfs torg:
Fredsgatan 1
Sergels torg: Kulturhuset, Sergels torg 3
Skeppsbron: Skeppsbron/ Kungliga Slottet
Kungsträdgården: Näckströmsgatan 1-5

Om tillgänglighet på hemsidan:
Vår hemsida är tillgänglig för förstoring av text. Vi följer också rekommendationer för hur stor teckengrad och vilka kontraster som ska användas för att sidan ska vara så tillgänglig som möjligt.

 
Miljö
MILJÖ

Kulturfestivalen och We Are Sthlm jobbar mot ISO-standarden: Sustainable Event Management ISO20121, som skapats för att hjälpa evenemang att arbeta med miljön i åtanke. Arbetet med hållbarhet, arbetsmiljö och tillgänglighet präglar festivalen bakom kulisserna och finns även integrerad i 2016 års program. 

 

 
Helpers We Are Sthlm
HELPERS WE ARE STHLM

We Are Sthlm:s helpers är ungdomar mellan 15 – 19 år som med sitt ideella engagemang utgör festivalens hjärta. Deras roll är att inspirera, delta i beslut och genomföra festivalen. Arbetsuppgifterna varierar från att se över programpunkter och marknadsföring inför festivalen, till att arbeta i alla olika arbetsområden under festivalen. Gruppen på omkring 25 st väljs varje år från ca 150 sökande och de väljs ut efter ålder, bakgrund, var de bor samt personliga intervjuer. Alla helpers genomgår en tvådagarsutbildning, får arbetslivserfarenhet, mat och kläder när dom jobbar, och referenser som ökar chansen att få jobb.

I år är alla helpers utvalda. Är du intresserad av att vara en av våra helpers 2017? Anmälan öppnar i februari 2017. Har du fler frågor, maila till wearesthlm@stockholm.se. 

 

 
Trygghet & säkerhet
TRYGGHET & SÄKERHET

Festivalen har ett stort fokus på att skapa en trygg och trevlig miljö för alla. Här berättar vi lite om det vi gör, du är varmt välkommen att höra av dig om du har följdfrågor och vill veta mer! På We Are Sthlm och Stockholms Kulturfestival jobbar handplockade ordningsvakter i en välutbildad säkerhetsorganisation som har ett nära samarbete med polis, fältassistenter, frivilligorganisationer, brandförsvar och sjukvårdspersonal. 

We Are Sthlm är en ungdomsfestival med närvarande vuxna. Det är viktigt att varje förälder/ansvarig vuxen sätter upp sina regler för barn som besöker festivalen. Vi kan inte ta ett föräldraansvar, men vi kan skapa så bra förutsättningar som möjligt för att våra gäster ska få en bra upplevelse på We Are Sthlm. 

Tillsammans jobbar vi för att hela festivalområdet ska bli en trygg plats att vara på.

Alkohol & droger
We Are Sthlm är en alkohol- och drogfri festival. Förbud råder på hela festivalområdet. Det är inte tillåtet att ha med alkohol. Överträds förbudet beslagtas innehavet och den minderåriga lämnas över till polis och sociala myndigheter. Narkotika är enligt svensk lag förbjuden och påträffas detta kommer personen att gripas. 

Vapen & knivar
Det är enligt lag (vapenlagen, knivlagen och strålskyddslagen) förbjudet att bära kniv och vapen som till exempel pistoler, knivar, knogjärn, tårgas, pepparspray, tårgas, laserpekare och soft airgun på allmän plats. Alla som bär med sig något som ses som ett vapen kommer att omhändertas och överlämnas till polis.

Sexuellt ofredande
Sexualbrott är ett samhällsproblem och ungdomsfestivalen har under alla 17 år strävat efter att motverka mörkertal i dessa frågor. Under de senaste två åren har vi jobbat extra aktivt mot dessa problem och arbetet har utvecklats ännu mer för att förhindra, förebygga och som alltid, bistå polisen när brott sker.

Inför 2016 kommer vi att fortsätta med det arbete som har bedrivits de senaste två åren, vilket har inneburit både direkta möten med unga inför, under och efter konserten, nära samarbete med polis, personal, frivilligorganisationer, aktörer, Stockholms fältassistenter och ungdomsjouren.
Ett strukturerat säkerhetsarbete med bland annat så kallad ”utsättning” tillsammans med polisen – korta möten där viktig information delas och frågor kan fångas upp –, anslutning till polisens SMS-tjänst för personalen och utbildningar av personal och helpers (volontärer 15-19 år) i frågor om sexualbrott och sexuella kränkningar, kommer fortsatt att vara en viktig del i vårt arbete. 

Stockholms stad kommer att stärka upp festivalen med resurser och utökad säkerhet under 2016. Just nu utreder man de konkreta insatser som skall genomföras bland annat i form av kamerabevakning,  belysning, programtider samt fler vakter. Vi arbetar även med hur vi kan stärka kommunikationen i alla led och hur den kan ta plats i den fysiska festivalen.

Här kan du läsa om hur vi arbetade inför och under 2015 -->

Små barn i Kungsträdgården
Kungsträdgården är en offentlig plats där alla har rätt att vistas. Under We Are Sthlm är ljudvolymen ofta hög och många människor rör sig på området. Vi hänvisar till Norrbro och Kulturfestivalen som är maxad med aktiviteter för de som är yngre än 13 år. 

Har du frågor?
Har du frågor inför festivalen så kontakta oss på wearesthlm@stockholm.se eller kulturfestivalen@stockholm.se, om du har frågor eller behöver hjälp på festivalområdet – prata med vår informationspersonal eller direkt med våra vakter och andra vuxna som arbetar på området så hjälper vi dig!

 
Bakom kulisserna
BAKOM KULISSERNA

Stockholms stad står bakom festivalerna där Kulturförvaltningens evenemangsavdelning ansvarar för produktionen av festivalerna genom samarbete med stadens kulturliv, näringsliv och andra samarbetspartners, såväl nationella som internationella. Evenemangsavdelningen arrangerar även Kulturnatt Stockholm och Medborgarskapsceremonin i Stadshuset med flera. 

Konstnärlig ledare och projektansvarig för Kulturfestivalen är Claes Karlsson. 
Projektansvarig för We Are Sthlm är Eva Widgren. 

Hur länge har festivalerna funnits?
We Are Sthlm och Stockholms Kulturfestival har funnits sedan år 2000 respektive år 2005 och har sedan dess varit en populär plats för tusentals människor varje år. Med musik, dans, klubb, performance, cirkus, samtal, film och mycket mer har tusentals besökare tagit del av programmet. 2014 hade festivalerna 750 000 besök. 

Varför gör Stockholms stad en Kulturfestival?
Stockholms stad ska locka till och arrangera evenemang året runt. Stockholms Kulturfestival är en viktig del av stadens evenemangsstrategi och den givna sommarfesten. Slottet, Operan, innerstadens gator och torg är spelplatsen för all den kultur som finns i Stockholm året runt och för gäster från världens alla hörn –  i många genrer och för alla åldrar. Inträdet är gratis till Stockholmarnas egen kulturfest, oavsett om man bor i staden sedan generationer eller är på genomresa.

 
Historia
HISTORIA

We Are Sthlm har funnits sedan år 2000 och har under 15 år varit en populär plats för tusentals människor varje år. Med musik, konserter, klubb, artister och en fullspäckat aktivitetsprogram fyller festivalen Kungsträdgården med ca 160 000-175 000 besök varje år. Festivalen öppnar kl 12.00 varje dag och har program till kl 01.00, tisdag till lördag. 

Stockholms Kulturfestival har funnits sedan 2005. 

 
Kontakt
KONTAKT
Har du frågor om festivalerna och programmet kontakta:
 
kulturfestivalen@stockholm.se 
wearesthlm@stockholm.se
 
 
 
 
INSTAGRAM @kulturfestivalsthlm
INSTAGRAM @wearesthlm
TWITTER
FACEBOOK