Helpers 2015
HELPERS 2015

Våra helpers är det värdefullaste vi har på festivalen. Det är de som möter besökarna, hjälper våra medverkande, är med och roddar bakom scenerna, kommer med de bästa idéerna och helt enkelt gör festivalen så bra som den är. Utan dem hade festivalen inte varit i närheten av så bra som den är idag.
 
En helper får ingen lön, men massor av erfarenhet, kontakter, mat under arbetspassen och självklart festivalkläder att jobba i. 

Alla helpers för 2015 års festival är uttagna. 

 
We Are Sthlm
WE ARE STHLM

Europas största ungdomsfestival We Are Sthlm för alla mellan 13–19 år, intar Kungsträdgården. Utöver ett stort och träffsäkert musikprogram innehåller festivalen alltifrån DJ-workshops och danstävlingar till kreativa och roliga dagsaktiviteter. Gör om kläder, skor och skateboards med Creative Remake, sporta och spela fotboll, ta del av K-pop-världen, gör egna cupcakes eller ta welfies framför greenscreen. Prova nya saker, se de bästa artisterna och dansa hela veckan!

Festivalen har funnits sedan år 2000 och har under 14 år varit en populär plats för tusentals människor varje år. Med musik, konserter, klubb, artister och en fullspäckat aktivitetsprogram fyller festivalen Kungsträdgården med 170 000 besök varje år. Festivalen öppnar kl 12.00 varje dag och har program till kl 01.00, tisdag till lördag. We Are Sthlm har fri entré!

 
Frågor och svar
FRÅGOR OCH SVAR

Var är festivalen?
I Kungsträdgården, mitt i Stockholms city. Ta t-banan till T-Centralen och gå Hamngatan ner mot Norrmalmstorg så ligger Kungsträdgården på din högra sida efter några hundra meter. 

Är festivalen gratis?
Ja, festivalen har fri entré till allt. Vissa aktiviteter kan ta självkostnadspris och det finns viss försäljning i parken som kostar. 

Måste man ha leg för att komma in på festivalen?
Kungsträdgården är öppen för alla, och vi gör ingen legitimationskontroll på besökarna. 

 
Tillgänglighet
TILLGÄNGLIGHET

Vi är i stadsmiljö, staden är anpassad för att så många som möjligt ska kunna ta del av den. Vid Main Stage finns en storbildsskärm för att ytterligare tillgängliggöra de största konserterna. Festivalen har toalett anpassad för rullstolar.

Lämpliga adress för taxi och färdtjänst till och från Kungsträdgården är t ex Näckströmsgatan 1-5

Vår hemsida är tillgänglig för förstoring av text. Vi följer också rekommendationer för hur stor teckengrad och vilka kontraster som ska användas för att sidan ska vara så tillgänglig som möjligt.

 
Miljö
MILJÖ

Festivalen jobbar mot den nya ISO-standarden: Sustainable Event Management ISO20121, som skapats för att hjälpa evenemang att arbeta med miljön i åtanke. Arbetet med hållbarhet, arbetsmiljö och tillgänglighet präglar festivalen bakom kulisserna och fanns även aktivt integrerad i programmet. 

 
Säkerhet
SÄKERHET
Ett tryggt We Are Sthlm
Så här jobbar vi med säkerhet och trygghet. Information till vuxna. 
 
Festivalen har ett stort fokus på att skapa en trygg och trevlig miljö för alla. Här berättar vi lite om det vi gör, du är varmt välkommen att höra av dig om du har följdfrågor och vill veta mer!
 
På We Are Sthlm jobbar handplockade ordningsvakter i en välutbildad säkerhetsorganisation som har ett nära samarbete med polis, fältassistenter, frivilligorganisationer, brandförsvar och sjukvårdspersonal. 
 
Tillsammans jobbar vi för att festivalen blir en trygg plats att vara på – en ungdomsfestival med närvarande vuxna. Det är viktigt att varje förälder/ansvarig vuxen sätter upp sina regler för barn som besöker festivalen. Vi kan inte ta ett föräldraansvar, men vi kan skapa så bra förutsättningar som möjligt för att våra gäster ska få en bra upplevelse på We Are Sthlm. 
 
Har du frågor inför festivalen så kontakta oss på wearesthlm@stockholm.se, om du har frågor eller behöver hjälp på festivalområdet – prata med vår informationspersonal eller direkt med våra vakter och andra vuxna som arbetar på området så hjälper vi dig!
 
Alkohol & droger
We Are Sthlm är en alkohol- och drogfri festival. Förbud råder på hela festivalområdet. Det är inte tillåtet att ha med alkohol. Överträds förbudet beslagtas innehavet och den minderåriga lämnas över till polis och sociala myndigheter. Narkotika är enligt svensk lag förbjuden och påträffas detta kommer personen att gripas. 
 
Vapen & knivar
Det är enligt lag (vapenlagen, knivlagen och strålskyddslagen) förbjudet att bära kniv och vapen som till exempel pistoler, knivar, knogjärn, tårgas, pepparspray, tårgas, laserpekare och soft airgun på allmän plats. Alla som bär med sig något som ses som ett vapen kommer att omhändertas och överlämnas till polis.
 
Små barn i parken
Kungsträdgården är en offentlig plats där alla har rätt att vistas. Under We Are Sthlm är ljudvolymen ofta hög och många människor rör sig på området. Vi hänvisar till Norrbro och Kulturfestivalen som är maxad med aktiviteter för de som är yngre än 13 år. 
 
Kontakt
KONTAKT

Festivalinformation och programfrågor:
Epost: wearesthlm@stockholm.se

Presskontakt: klicka här

 
SLASKTEXTER

Från säk: I år samarbetar vi med: Farsor och morsor på stan, UMV från Sollentuna, Ortens Favoriter från Tensta SAFE.