STOCKHOLMS KULTURFESTIVAL
LADDA NER
Per
Fotograf: Tina Axelsson
PER "TEXAS" JOHANSSON & BAND
SVENSKA JAZZENS FÖRLORADE SON ÅTERVÄNDER
19/8, 16
| 19.30 ‒ 20.30
| SKEPPSBRON

Jazz med driv och integritet som håller sig nära lyssnaren, tack vare frontmannens unika förmåga att göra improviserad musik tillgänglig. Som en av de riktigt tongivande musikerna inom svensk jazz på 90-talet var Per ”Texas” Johanssons återkomst till musikscenen i oktober förra årets efterlängtad av många. Nya skivan ”De långa rulltrapporna i Flemingsberg” har mottagit strålande recensioner för sin skimrande ljudbild – en blandning av bland annat klarinetter, pedal steel-gitarr och vibrafon – och 2016 belönades skivan med manifestpriset.

Nu tar han till scenen på Skeppsbron tillsammans med fyra musiker, varav två bekanta namn från förr, för att bjuda Stockholm på svensk jazz av finaste snitt.

"Jazzigt och bedövande vackert" - Jan Gradvall, DI Weekend. Okt 2015.

MEDVERKANDE
Per Texas Johansson - klarinetter, sax, Cor anglais
Johan Lindström - Steelguitar
Mattias Ståhl - Vibrafon
Konrad Agnas - Trummor
John Lindström - Steelguitar.

Johan har spelat med musiker och band i många olika genre och är en obegränsad musiker. Han hörs just nu b.l.a i ett av Sveriges mest framgångsrika band Tonbruket.

Mattias har spelat med många av Sveriges främsta jazzmusiker och släppte 2014 en hyllad trio skiva i eget namn på Moserobie

Konrad är en av de främsta musikerna i den nya unga generationen jazzmusiker. Konrad har släppt en uppmärksammad skiva med Graden/ Agnas/ Fernqvist samt sitt egna band Agnas Bros.
LäNKAR
Moserobie music production
https://m.youtube.com/watch?v=u1m3vXFRxxw
Album teaser