STOCKHOLMS KULTURFESTIVAL
LADDA NER
Place des Anges – Änglarnas torg (FR)
Fotograf: Philippe Deutsch
PLACE DES ANGES – ÄNGLARNAS TORG (FR)
GRATTE CIEL
16/8, 16
| 22.00 ‒ 22.40
| GAT TORGET
17/8, 16
| 22.00 ‒ 22.40
| GAT TORGET

När skymningen faller över Gustav Adolfs torg flyger ett 20-tal änglar in över torget i en storm av fjädrar. På höghöjdslinor tiotals meter upp i luften fyller de himlavalvet med dans, halsbrytande akrobatik och fjädrar – först bara ur ett paraply, sedan från en väska, innan det enorma ängelnästet släpps lös över Änglarnas torg!

Föreställningen Place des Anges, Änglarnas torg, framförs av Gratte Ciel, en av Frankrikes största nycirkuskompanier och har väckt stor uppmärksamhet vid gästspel på Piccadilly Circus i London och som öppningsceremoni när Marseille-Provence var europeisk kulturhuvudstad 2013.

Föreställningen är det sista verket av nycirkuslegendaren Pierrot Bidon, som gick bort 2010 men som i Sverige är känd genom sina många besök tillsammans med banbrytande, galna och halvt livsfarliga företställningar med nycirkuskompaniet Archaos. Föreställningen lever sedan 2013 vidare genom kompaniet Gratte Ciel, ledda av Stéphan Girard och Ana Rache.

Missa inte denna poetiska föreställning som avslutas med en fest i en fjäderstorm man aldrig sett maken till i Stockholm.

MEDVERKANDE
Gratte Ciel
HK_Sthlm_Centrerad_Blå.jpg
Franska Institutet