STOCKHOLMS KULTURFESTIVAL
LADDA NER
bob hund
Fotograf: Anna Brånhede
BOB HUND
ÖVERSOCIAL STUMFILMSKONSERT
20/8, 16
| 23.00 ‒ 00.30
| GAT SCENEN

I låten Tralala lilla molntuss kom hit skall du få en puss sjunger Thomas Öberg ”Alla utom jag vet hur det skall gå”. Precis så är det då bob hund kliver ut på scenen på Stockholms Kulturfestival. Detta är ett dadaistiskt konsertexperiment i sann bob hund-anda, en översocial stumfilmskonsert där alla kan vara med och påverka låtvalet. Vilka låtar kommer att spelas? Ska det visas film? Ska det vara si eller ska det vara så? – alla utom bob hund vet hur det ska gå! 

Rösta på vilka låtar du vill att bandet spelar under konserten. De tre högst placerade låtarna väljs ut, resten väljer bandet. Här kan du rösta!

När bob hund 2009 släppte ”Folkmusik för folk som inte kan bete sig som folk” var det bandets första studioalbum sedan ”Stenåldern kan börja” (2001). De senaste sex åren har de med all önskvärd tydlighet visat att de är landets mest unika, angelägna och kreativa band. Ett band som inte bara vågar utsätta sig för osäkra situationer utan rentav tycks betrakta den laddning som då uppstår som ett värde i sig. En hållning som också gör bandet till något av det mest explosiva och oförutsägbara man kan se på en scen. bob hund är sex individer som inte passar in men som passar ihop. 

MEDVERKANDE
Thomas Öberg, Johnny Essing, Conny Nimmersjö, Mats Hellquist, Jonas Jonasson och Christian Gabel.
LäNKAR
bob hunds Youtubekanal
Bob Hund hemsida