STOCKHOLMS KULTURFESTIVAL
LADDA NER
Vindla String Quartet
Fotograf: Karl-Johan Hjertström
VINDLA STRING QUARTET
FRANSKA STRÄNGAR & CHANSONS
16/8, 16
| 18.00 ‒ 19.00
| SKEPPSBRON

Tvära kast mellan genrer har blivit något av Vindla String Quartets signum. Med stor öppen- och nyfikenhet tar Malmökvartetten sig an allt från klassiska mästerverk till pop-stråk och skapar en naturlig mix av gammalt och nytt. Tillsammans med sångerskan Helena Hagström bjuder de under festivalen in till en fransk afton på Skeppsbron. Följ med när de dansar med Amelie och fångar ögonblick med Debussy och Ravel. Eller dränker sina sorger med Brel och inte ångrar nånting tillsammans med Piaf.

Med en blandning av klassiska chansons och några av den franska stråkkvartett-repertoarens allra vackraste nummer sveper de bort till fjärran drömlandskap där känslan alltid kommer först  intensivt passionerade, men samtidigt bräckligt och skört.

MEDVERKANDE
Vindla String Quartet och Helena Hagström

Sedan starten 2008 har Vindla String Quartet gjort en rad hyllade samarbeten med artister från olika delar av den svenska musikscenen så som Lina Nyberg, Tingsek, Linnea Henriksson, Miriam Bryant och Emilia Amper.

Helena Hagström är sångerska och rytmikpedagog utbildad vid Musikhögskolan i Malmö och Complete Vocal Institute i Köpenhamn. Hon varvar pedagogjobb med frilansuppdrag som sångerska i bl.a. Napkin Trio.
LäNKAR
Vindla String Quartet
Vindla String Quartet
Vindla String Quartet
Helena Hagström/Napkin Trio