STOCKHOLMS KULTURFESTIVAL
LADDA NER
Film: Dior and I
FILM: DIOR AND I
REGI: FRÉDÉRIC TCHENG
20/8, 16
| 21.00 ‒ 22.30
| KULTURHUSTAKET

Dior and I är en dokumentärfilm som ger en unik inblick i det legendariska franska modehuset Christian Diors allra innersta.

Raf Simons anländer som ny chefsdesigner. Han är en av modevärldens stora nytänkare, och ska nu göra sin första haute couture kollektion för det anrika modehuset Dior. Förväntningarna är extremt höga. Det är ont om tid och Simons har idéer som blir en prövning för de anställda med arbete dag som natt. Dior and I är en kärleksfull hyllning till hantverket som i mycket berättas genom de anställda sömmerskornas röster. Resultatet av deras hårda arbete är ett överdådigt konstverk.

Filmen visas med franskt tal och svenskt textning.

Svensk titel: Dior and I
Produktionsår: 2015
Längd: 90 min
Regi: Frédéric Tcheng
MEDVERKANDE
Filmen visas i samarbete med Tempo Dokumentärfestival, som är Sveriges största festival för dokumentära uttryck. Sedan grundandet 1998 presenteras dokumentärer från hela världen som annars inte skulle nå en svensk publik och Tempo utgör ett unikt forum för att samlat presentera dokumentära verk över genregränser – film, radio, foto, transmedia och mer experimentella uttrycksformer. Tempo är också är forum för dokumentärbranschen och arrangerar en rad branschrelaterade aktiviteter som work in progress, seminarier och Tempo Pitch. Mellan festivalerna arrangeras olika evenemang med dokumentär inriktning, seminarieprogram, debatter, fotoutställningar samt visningar och workshops för unga. Den 18:e upplagan av festivalen äger rum 6-12 mars 2017.
LäNKAR
http://www.tempofestival.se
Trailer Dior and I
Tempo_logo_2016_web_ENG.jpg
Tempo_logo_2016_web_SWE.jpg
new_if_logo-cmjn_150px