STOCKHOLMS KULTURFESTIVAL
LADDA NER
Litteratursamtal: Olivier Bourdeaut
Fotograf: © Editions Finitude
LITTERATURSAMTAL: OLIVIER BOURDEAUT
18/8, 16
| 19.00 ‒ 20.00
| KULTURHUSTAKET

Samtal med den franske författaren Olivier Bourdeaut, vars debutroman "I väntan på Bojangles" släpptes 2016, som jämförts med Boris Vians kultklassisker ”Dagarnas skum” (”L’Ecume des Jours”) från 1947 och redan mottagit flertalet prestigefulla priser i hemlandet. En fascinerande berättelse från författaren som trotsat dyslexi och med en brokig yrkeshistoria.

Samtalet modereras av Harald Hultqvist, bokhandlare och kulturjournalist.

OBS: Samtalet är på franska och kommer direkttolkas.

Kort om boken:
En pojke växer upp med en mamma som byter namn varje dag, en pappa som älskar att ljuga ihop historier och en trana som husdjur. Föräldrarna älskar att dansa och allra helst till Nina Simones ”Mister Bojangles”. De har vänt vuxenansvar och konventioner ryggen för att göra varje dag till ett äventyr. Men när skatteverket knackar på dörren och deras tillvaro riskerar gå om intet, glider mamman över gränsen till galenskap och blir intagen. Pappan och sonen kokar då ihop en storartad plan för att frita henne och få sitt gamla liv tillbaka.
 

”En fantastisk bok om kärlek och galenskap!” SVT GO’KVÄLL

"Man hisnar över språket, över kärleken till ”dårarnas drottning” och ler mellan tårarna. Bien joué!" Linda Skugge, Göteborgsposten

Boken är nominerad till prix Goncourt du Premier Roman (ett av de största litteraturpriserna i Frankrike).

MEDVERKANDE
Olivier Bourdeaut är fransman och född 1980. Han har provat på ett stort antal olika jobb som till exempel mäklare och att samla salt på saltfälten. "I väntan på Bojangles" är hans debutroman. Att bli författare kan verka som ett märkligt yrkesval för en dyslektiker, men Olivier växte upp i ett hem utan tv eller datorspel och litteraturen och läsning fick en stor plats i hans liv. "I väntan på Bojangles" har sålt i över 100 000 exemplar på bara ett par månader i Frankrike och tilldelats prestigefulla pris som RTL Lire, Grand Prix Télérama des étudiants och Prix Roman France Télévisions. Boken publicerades i januari 2016 i Frankrike och en månad senare i Sverige.
LäNKAR
Sekwa förlags hemsida
Sekwas facebooksida
Sekwas Instagram
Boktrailer
Olivier presenterar sin bok (på franska)
_sekwaforlag_logo.eps
new_if_logo-cmjn_150px