STOCKHOLMS KULTURFESTIVAL
LADDA NER
Aster Aweke (ET)
ASTER AWEKE (ET)
19/8, 16
| 20.00 ‒ 21.30
| GAT SCENEN

Solvarm jazzig soul i östafrikansk tappning med artisten som blivit något av en ikon för Etiopier över hela världen. När Etiopiens svar på Aretha Franklin och Ella Fitzgerald intar största scenen gör hon det med en sångstil och en utstrålning i världsklass. Med 24 album och en stjärnströdd och lång karriär har hon lyckats slipa fram en konsertupplevelse och en energi som få kan mäta sig med.

Aster Aweke föddes runt 1960 i Gonder i norra Etiopien, men flyttade tidigt till huvudstaden Addis Abeba. Där började hon redan som tonåring att sjunga på barer och klubbar tillsammans med flera olika grupper, bl.a. the Roha Band. I slutet av sjuttiotalet flydde många artister från det som följde på Etiopens inbördeskrig och Aster Aweke flyttade till en exilkoloni i Washington D.C. Idag delar hon sin tid mellan Addis Abeba och USA.

Hennes senaste album, "Ewedihalehu” (Jag älskar dig), har producerats av Abegasu Kibrework Shiota, en trogen följeslagare genom åren, såväl som nya spännande producenterna Henock Negash och Maru.

Stockholms kulturfestival tillsammans med Selam är därför oerhört stolta att presentera Aster Aweke under årets festival!

LäNKAR
Aster Aweke FB
SELAM hemsida
Selam_logga2014.eps