STOCKHOLMS KULTURFESTIVAL
LADDA NER
Heldag med swing!
Fotograf: Rikard Ekstrand
HELDAG MED SWING!
CHICAGO SWING DANCE STUDIO
17/8, 16
| 12.00 ‒ 17.00
| KARL XII:S TORG

En dag fylld av swingdans och swingmusik! Prova några av de vanligaste swingdanserna eller bara dansa fritt till swingmusik. Instruktörer och dansare från Chicago swing dance studio är på plats och hjälper dig att komma igång. Swingdansen liksom swingmusiken är allt som oftast improviserad vilket betyder att det inte finns några egentliga rätt eller fel, det viktiga är att vara sig själv och bjuda på sitt personliga uttryck.

Förmiddag
12.00 Lindy Hop prova-på med instruktörer från Chicago swing dance studio, detta tillfälle är anpassat för alla åldrar men speciellt barn och ungdomar är välkomna.
12.20 Swingdans till disc jockey.
12.40 Charleston prova-på med instruktörer från Chicago swing dance studio, detta tillfälle är anpassat för alla åldrar men speciellt barn och ungdomar är välkomna.
13.00 Swingdans till disc jockey.
13.20 Stepp prova-på med instruktörer från Chicago swing dance studio, detta tillfälle är anpassat för alla åldrar men speciellt barn och ungdomar är välkomna.
13.40–14.00 Swingdans till disc jockey.

Eftermiddag
15.00 Lindy hop prova-på med instruktörer från Chicago swing dance studio.
15.20 Swingdans till disc jockey.
15.40 Charleston prova-på med instruktörer Chicago swing dance studio.
16.00 Swingdans till disc jockey.
16.20 Lindy hop prova-på med instruktörer från Chicago swing dance studio.
16.40–17.00 Swingdans till DJ.
 

MEDVERKANDE
Chicago swing dance studio, beläget på Hornsgatan 75 mitt på Södermalm, är en kombination av traditionell swingdansstudio, minimalistiskt danspalats och liten men exklusiv föreställningsscen. Verksamhetens kärna är de amerikanska modedanser vilka utvecklades företrädesvis under mellankrigsperioden såsom lindy hop, jitterbug, Charleston, autentisk jazz och stepp men utbudet omfattar även salsa, tango, samt en del annat i gränslandet därtill.

Harlem Hot Shots är en samling professionella dansare som specialiserar sig på autentisk underhållning från swingeran. Kompaniets repertoar består mestadels av Lindy Hop, Jitterbug, Charleston, Jazz och Stepp, men även sång, komik och akrobatik. Gruppen är internationellt erkänd och räknas som ett av de ledande swingdanskompanierna i världen idag. Dansare: Fredrik Dahlberg, Mimmi Gunnarsson, Rikard Ekstrand, Fatima Teffahi, Gabriella Rosati, Sakarias Larsson, Jenny Deurell.

LäNKAR
CHICAGO swing dance studio
Harlem Hot Shots
Harlem Hot Shots
Harlem Hot Shots
chicagogammallogga2.eps
harlemlogga.eps