STOCKHOLMS KULTURFESTIVAL
LADDA NER
La Place & Streetstar Sessions (FR/SE)
LA PLACE & STREETSTAR SESSIONS (FR/SE)
PARIS VS. STOCKHOLM
17/8, 16
| 14.00 ‒ 14.40
| SKEPPSBRON
18/8, 16
| 20.00 ‒ 22.00
| SKEPPSBRON

La Place & Streetstar Sessions är en urban dansföreställning med smak av hiphopens asfalt som bygger på ett unikt samarbete mellan dansare, dj's och mc’s ifrån Paris och Stockholm. På scenen möts tre franska och tre svenska etablerade streetdansare, var och en med ett eget personligt uttryck och stil. Ett nytt koreografiskt verk skapad med grund i dansarnas erfarenheter från gatans scen i hiphop-kulturen. Varje föreställning blir unik och bygger på improvisationer med olika rytmer som inspirerar och utmanar på scenen.

I andra akten genomförs öppna All Style battles för alla dansare som deltagit i uttagningar och workshops i Tensta under sommaren. 

Projektet är ett samarbete mellan svenska Streetstar och franska La Place för att visa på ett brett spektrum av estetiska och konstnärliga uttrycksformer och slå fast att hiphop-kulturen har en plats i det offentliga scenrummet. Föreställningen har tagits fram särskilt för Stockholms Kulturfestival som under 2016 har ett franskt tema. Idén är att skapa ett möte mellan den urbana kulturen i Sverige och Frankrike för att skapa förutsättningar för inspiration och utveckling för framtida samarbeten mellan den svenska och franska streetdansscenen.

Missa inte att delta i workshops som de franska och svenska dansarna håller på Blå Huset i Tensta den 14 augusti. Gratis!

Läs mer här: http://www.streetstar.se/events/la-place-streetstar-sessions/
 

Streetstar – Stockholm

MC och Dansare: Niki Awandee Tsappos
Niki är erkänd inom i hiphop battle-scenen över hela världen. Niki har också en av huvudrollerna i filmen Martha & Niki som gjort stor succé på biografer i hela Sverige.

Dansare: Ida ”Inxi” Holmlund
Är en mångfacetterad urban dansare med ett brett spektrum inom hiphop, Popping men även Vouging där hon har blivit legendarisk i hennes battles som ”Sailor Moon” med över 2,5 miljoner tittare på Youtube.

Koreograf och dansare: Viktor Fröjd
Viktor har en kandidatexamen ifrån Danshögskolan i Stockholm med inriktning mot Streetdance. Han uppträder flitigt på scener över hela Sverige med sina föreställningar ”Tugg” och ”Sort of In Between”.

 

La Place – Paris

MC: Lydie LaPeste (FR)
Dansare, sångerska, poet och rappare : Lydie LaPeste mixar stiler och rytmer med en stark dos av humor och känslor. Hon är känd för hennes skärpta texter och performances. Hon är aktiv som artist samt för hosting och MC-ing battles och evenemang över hela Frankrike.

Koreograf och Dansare: Clara Bajado (FR)
Konstnärlig ledare för B. Supreme sedan 2014, lärare på House in London sedan 2013 and dansare inför vid OS-invigningen i London 2012. Clara har rest världen runt som dansare och koreograf. Clara är beundrad för hennes atletiska, mångsidiga och originella stil och för passionen hon delar med sig i sina föreställningar och workshops.

Dansare: Antoinette Gomis (FR)
Antoinette Gomis är koregraf, lärare, modell och hon är en av Frankrikes främsta dansare inom streetdance-scenen. Hon har vunnit streetdance-tävlingar över hela världen, varit modell för bl a Nike och Adidas, och har dansat för världsartister som till exempel Madonna och Cirque du Soleil.

DJ/Dansare : Tijo Aimé (FR)
Tijo Aimé är känd för att uttforska utvecklingen av Culture Club genom musik och dans. Alltid i framkanten av underground music och han är specialist på att blanda deep house med andra influenser som kommer från NYC, Detroit, Berlin och London. Han har uppträtt i Japan, London och Frankrike som DJ och varit med i många internationella evenemang som t ex Juste Debout (FR), Streetstar (SE), House Dance. Conference.

Dansare : Physs
Philippe “Physs” Almeida har dansat för  Mariah Carey, Tom Jones och MC Solaar. Idag är han en av Frankrikes mest respekterade och inflytelserika personer inom hip-hop. Som lärare, artist och koreograf försöker han sprida hip hopens värderingar över världen. Han är aktiv som koreograf och dansare, har deltagit i battles liksom stora koreograferade föreställningar och vunnit flera priser som Juste Debout (FR), Dance Delight (Japan) och The American International Hip Hop Festival.

MEDVERKANDE
Streetstar – Stockholm
Streetstar bildades 2005 av Martin Ferretti och Joachim Hövel i syfte att skapa en gränsöverskridande och mångkulturell samlingsplats för nya upplevelser och möten mellan ungdomar från hela världen. För elfte året i rad arrangerar de Streetstar-festivalen i Stockholm och är en av norra Europas största Streetdans-festivaler. De samlar årligen över 4.000 besökare från mer än 30 länder.

La Place – Paris
La Place i Paris är det första hiphop-kulturcentret i Frankrike som har som mål att få hiphop erkänt och utvecklat i alla dess former; dans, dj'ing, Rap, musik, graffiti, film och mode. Institutionen har åtta studios med konsertscen med kapacitet för 400 besökare och dansscen med kapacitet för 100 besökare.
LäNKAR
streetstar
La Place (Paris)
La Place loggan.jpg
Streetstar-logo-clean kopia.eps
new_if_logo-cmjn_150px
mdp_nb_
Kulturrådet