STOCKHOLMS KULTURFESTIVAL
DAG FÖR DAG
TEMA
KATEGORIER
LADDA NER
Stories from the Indus Delta
Fotograf: Malin Fezehai
STORIES FROM THE INDUS DELTA
FOTOUTSTĂ€LLNING
15/8, 16
| 00.00 ‒ 00.00
| MER I FESTIVALEN
16/8, 16
| 00.00 ‒ 00.00
| MER I FESTIVALEN
17/8, 16
| 00.00 ‒ 00.00
| MER I FESTIVALEN
18/8, 16
| 00.00 ‒ 00.00
| MER I FESTIVALEN
19/8, 16
| 00.00 ‒ 00.00
| MER I FESTIVALEN
20/8, 16
| 00.00 ‒ 00.00
| MER I FESTIVALEN

Noori Tales: Stories of the Indus Delta
En utställning med bilder av den svensk-eritreanska fotografen Malin Fezehai. Utställningen visar hur översvämningar och klimatförändringar drabbar framför allt barn. Utan tillgång till rent vatten och toaletter blir livet en kamp. Utställningen görs i samarbete mellan WaterAid och H&M Foundation.

Pakistan drabbades 2010 av stora översvämningar när Indusfloden svämmade över och skapade stor förstörelse. Många förlorade såväl hem som arbetsmöjligheter, och situationen utvecklades till en vatten- och sanitetskris eftersom många redan innan översvämningarna saknade tillgång till rent vatten och toaletter. Utan rent vatten och säker sanitet sprids sjukdomar snabbt och det är barnen som ofta drabbas hårdast. Deras hälsa, välbefinnande och skolgång blir lidande.

Många barn, och främst flickor, tvingas ägna stora delar av sin vakna tid åt att hämta vatten till sina familjer. De får även ägna mycket tid till att hitta en avskild plats att använda som toalett. Detta ger dem mindre tid och energi att leka eller gå i skolan. Tiden barnen tvingas lägga på att hämta vatten kan innebära att de helt missar sin möjlighet till utbildning.

För de barn som ändå lyckas ta sig till skolan skapar istället bristen på skoltoaletter stora problem. Särskilt unga flickor drabbas hårt eftersom det utan toalett är svårt för flickorna att ta hand om sin hygien när de har mens. Omkring 60% av alla barn i världen som idag inte är inskrivna i skolan är flickor.

Pakistan är sårbart för klimatförändringar på grund av sitt geografiska läge. Dessutom sprider sig de stigande saltnivåerna i vattnet till dricksvattnet och eroderar åkrar och byggnader.

Organisationen WaterAid arbetar med stöd av H&M Foundation i Thatta för att öka tillgången till rent vatten, sanitet och hygien i skolor i området. Utställningen skildrar livet för människorna i Indusdeltat och det arbete som WaterAid bedriver i regionen.

OBS: Föreställningen visas på Birgit Nolssons Allé, vid Kungsträdgården, i närheten av Karl XII:s torg.

MEDVERKANDE
Malin Fezehai Àr en svensk-eritreansk fotograf och filmskapare, baserad i New York. Hon arbetar i Mellanöstern, Afrika, Europa och Amerika, dÀr hon ofta skildrar livet för utsatta mÀnniskor i utanförskap eller pÄ flykt. Malin mottog 2015 World Press Photo Award, Wallis Annenberg Prize och har listats som en av vÀrldens 30 mest framstÄende fotografer att hÄlla ögonen pÄ. Hennes foto frÄn ett bröllop mellan eritreanska flyktingar i Israel, blev det första fotografiet tagit med en iPhone som vunnit ett World Press Photo Awards. Under resan i Pakistan överlÀt The New Yorker sitt Instagramkonto till Malin, dÀr hon la ut bilder frÄn de skolor och samhÀllen hon besökte.

WaterAid Àr en internationell organisation som arbetar för en bÀttre vÀrld dÀr alla mÀnniskor har tillgÄng till rent vatten och sanitet. Organisationen förÀndrar varje Är miljoner mÀnniskors liv genom ökad tillgÄng till rent vatten, sanitet och hygien i vÀrldens fattigaste samhÀllen. WaterAid samarbetar med lokala partners för hÄllbara och lÄngsiktiga lösningar, och pÄverkar beslutsfattare globalt och nationellt att öka prioriteringar och insatser för dessa grundlÀggande behov.

H&M Foundation Àr en oberoende ideell stiftelse vars mÄl Àr att nÄ utanför H&M:s vÀrdekedja och bidra till positiv utveckling pÄ lÀngre sikt för mÀnniskor och samhÀllen dÀr H&M har verksamhet. WaterAid och H&M Foundations globala program arbetar för rent vatten, sanitet och hygien i skolor.
WATERAID_COL_LOGO.eps
hm_foundation_logo_black-CMYK.EPS
INSTAGRAM @kulturfestivalsthlm
INSTAGRAM @wearesthlm
TWITTER
FACEBOOK