Maxat för Mini – Brunkebergstorg
MAXAT FÖR MINI – BRUNKEBERGSTORG

Brunkeberg förvandlas till ett jättelikt veckolångt äventyr. Världens bästa barnfestival Maxat för mini fyller Parken, Torget och Scenen med ett fyrverkeri av aktiviteter och upplevelser för alla mellan 0–13 år. I år blir det extra mycket dans med uppvisningar, filmer, workshops och mängder av prova-själv. En maxad festivalvecka för åttonde året i rad med plats för energi och lugna stunder för hela familjen bland galenskaper och grönska.

Parken
Skönt häng för hela familjen, lite mer för de allra minsta. I grönskande parken som går från glömska till liv under festivalen sjuder kreativiteten från lunch till middag. Här nöts små fötter i balettens piruetter, afrikansk dans och babyrytmik. Här läses sagor, finns tält för pyssel och knåp, byggs, rivs, lärs, frågas och smakas det hela veckan. På lördagen avslutar vi med film i varje hörn.
 
Torget
Mellan Plattan och Brunkebergs gröna oas ligger en annars lite trött taxiplats. Vi bygger om platsen till ett torg för en vecka. Här kan de lite äldre barnen hänga medan föräldrar och småsyskon röjer loss i parken. Allt handlar om att prova- på, skapa, låta färger dansa. Cirkus Normal berättar om ensamkommande flyktingbarn i en stark känsloresa, lär ut cirkus och här kan du också bygga en egen hatt.

Scenen
Våra artister spelar i minsta laget. De teamar upp i indisk dans, balett och showdans och när de stora artisterna intar scenen blir det akrobatik, clowner, professionella ballerinor och självklart allsång och familjekonserter. Parken och scenen hänger ihop, så sätt föräldrarna i gräset och upptäck Maxat för mini på egna ben.

FACEBOOK
TWITTER
PRESENTERAS AV
I SAMARBETE MED