Alla programpunkter

Geeta Chandran – Bharathanatyam dans (IN)

Klassisk indisk solodans

  • Dans, Teater & Cirkus
  • Indien
Bild på: Geeta Chandran – Bharathanatyam dans (IN)
När
  • Fre 18/08 12.00–13.00 Skeppsbron
  • Fre 18/08 18.00–19.00 Skeppsbron

Legendarisk dansare och sångerska öppnar upp dörren till den värld som är dansformen Bharatanatyam för Stockholmspubliken.

Geeta Chandran har sammansmält kunskapen hon erhållit från en mängd av framstående gurus för att tolka Bharatanatyam med sin personliga vision av dansen. En mångsidig konstnär, hyllad inte bara för sin djupa förståelse för konsten och dansen i Bharatanatyam, utan också för hennes karnatiska musik, hennes arbete inom teater, koreografi, dansutbildning, dansaktivism och dansjournalistik. I sin strävan att ”dansifiera universum”, engagerar hon sig strategiskt i en mängd olika dans-relaterade aktiviteter: hon dansar, undervisar, dirigerar, sjunger, samarbetar, organiserar, skriver och talar till en ung publik.

Geeta Chandran är grundare och ledare för Natya-Vriksha, där hon vägleder studenter i den komplexz Bharatanatyam dansformen och närliggande discipliner och är också konstnärlig ledare för Natya Vriksha Dance Company, känd för sin höga estetiska kvalitet.

Ta chansen att se en av dansens stora profiler!

OBS! På torsdagen den 17 augusti klockan 12.00–14.00 kan du delta i en inspirerande workshop på dansbanan under ledning av Geeta Chandran där du får en introduktion av grunderna i Bharatanatyam. 

Länkar

Kulturfestivalen 2018 –  vi lovar att det blir cirkus –  bokstavligt talat