12 juli

Vi på Stockholms Kulturfestival är stolta över att presentera årets maxade familjeprogram. Mellan 17 och 21 augusti fylls lummiga Kungsträdgården och Karl XII:s torg med cirkus, sagor, dans, konserter, pyssel och prova på. Här finns något för hela familjen att upptäcka och det är fri entré till allt!

Under fem dagar i augusti förvandlas vackra Kungsträdgården och Karl XII:s torg mitt i Stockholm till en spännande och färgsprakande kulturfest. Här bjuder vi på kultur i dess vidaste bemärkelse, från Mamma Mu till Mozart, från prova på-cirkus till punk.

”Jag hoppas det kommer jättemånga barn, att det blir mycket röj, att vi dansar och att barnen sjunger med. Det vore superkul om alla kunde ta med sig en kastrull hemifrån att banka på”, säger Micaela Gustafsson som tillsammans med sitt band intar stora scenen med konserten Småpunk!

På stora scenen blir det även rockshow med Bröderna Lindgren och fullt ös när Ayla Kabaca med band framför sina låtar. På lilla scenen visas bland annat ”Dockornas Varieté” med Dockteatern Tittut och ”Tusen historier”, en tvåspråkig sagostund med Lusofoni Festival. Här finns också möjlighet att dansa boken ”Mamy Wata och monstret”. 

Hos katalanska kompaniet Tombs Creatius utforskar du hemlighetsmakeri i en interaktiv upplevelse för alla sinnen och Cirkus Normal är på plats med cirkusuppvisning och prova-på. 

Sagoälskare rekommenderas besöka ljudbänkarna vid Molins fontän och Bokbussen med sina sagostunder och filmvisningar av Alma-pristagaren Eva Lindström. En jättebläckfisk i trä får tillsammans med besökarna tentakler i Zirkus Loko-Motivs skulpturworkshop i dammen och i Livrustkammarens tält väntar Riddarklubbens rustningar och svärd på att provas. 

På Karl XII:s torg kan du ta del av musik, teater och dans med bland andra Teater Tre, Teater Pero, Operaimprovisatörerna och Kulturskolan Stockholms elever som har dansuppvisningar med efterföljande prova på. Föräldrar med bebisar är välkomna att dansa loss i babydans och babysalsarytmik med bland andra Maria Llerena. 

Detta och mycket annat härlig för stora och små finns att upptäcka i festivalprogrammet.

Vi ses i festivalvimlet 17–21 augusti!

Tillbaka till nyheter