19 juli

En hyllningskonsert till Hasse och Tage, klassisk hårdrock och Motowns legendariska låtskatt är de senaste tillskotten till Stockholms Kulturfestival. I augusti kan du se stjärnspäckade framträdanden med bland andra Grynet Molvig, Bonafide och Magnus Carlson på Gustav Adolfs torg.

Soul of Detroit

– Alla känner till Motown, men när man gör en konsert blir man nästan knäckt över hur mycket otroligt bra musik som har gjorts på det skivbolaget. Jag har valt låtar som jag har en relation till, men var tvungen att välja bort 200 väldigt bra låtar. Låtskatten är enorm, säger sångaren Magnus Carlson. 

”Soul of Detroit” är en hyllningskonsert med hits och rariteter från Detroit-skivbolaget Motown. Konserten framförs av Magnus Carlson, Jacqline Mossberg Mounkassa, Sveriges Radios symfoniorkester, GET UP Soul Choir och Johan Landqvist med band. Allt under ledning av dirigenten Christoffer Nobin. 

Publiken får höra låtar av artister som Stevie Wonder, The Supremes, Marvin Gaye, The Jackson 5, Diana Ross och Lionel Richie – odödlig musik som även haft en viktig roll i den amerikanska samhällsförändringen när afroamerikansk musik nådde ut till en allt bredare publik i USA under sextio- och sjuttiotalet.

– Kulturfestivalen är en suverän grej eftersom den är tillgänglig för alla stockholmare och alla som råkar vara i Stockholm, säger Magnus Carlson.

Soul of Detroit, Gustav Adolfs torg, 17 augusti, klockan 17.15

Till Hasse och Tage

En hyllningsföreställning och musikalisk resa med Ekdahl och Bagge Big Band, Grynet Molvig, Fredrik Lycke och Stockholm Voices där publiken kan uppleva Hasse Alfredsons och Tage Danielssons fantastiska sånger. Hasse och Tage har fått oss att skratta, gråta och se omvärlden med nya ögon sedan de startade sitt samarbete på Radiotjänst på 1950-talet. Under drygt 30 år skapade de en oförglömlig nationalskatt av texter, sånger, revyer och filmer. Föreställningen ”Till Hasse och Tage” är en varm, personlig och underhållande kärleksförklaring till radarparet med nära och personliga kopplingar till Hasse och Tage själva.

Till Hasse och Tage, Gustav Adolfs torg, 17 augusti, klockan 19.45

Bonafide

Den 20 augusti tas Gustav Adolfs torg över av elgitarrer och klassisk hårdrock när Bonafide värmer upp publiken inför The Hives. Bonafide bildades av sångaren och gitarristen Pontus Snibb i Malmö 2006 och bandet fick genast uppmärksamhet för sin hårdrock trogen rötterna i den elektriska bluesen och tidiga R & B-genren. I oktober 2007 släppte Bonafide debuten ”Bonafide” och blev direkt upplockade på konserter med Deep Purple, Europe, Status Quo, Y&T, LA Guns och The Quireboys. Sedan dess har de hyllats för sin omisskännliga energi och soundet som de levererar på scen. Sex album och otaliga turnéer senare är bandet 2022 mer aktuella än någonsin.

Bonafide, Gustav Adolfs torg, 20 augusti, klockan 20.15

Tillbaka till nyheter