21 juni

I augusti ställer sig svartvit-klädda kaxiga garagerockbandet The Hives återigen på Stockholm Kulturfestivals största scen. Välkommen att se världens bästa live band mitt i stan till fri entré.

”När vi går ut på scenen hoppas vi kunna uppnå någon form av extas, att få en långvarig och halvtimme lång orgasm”, förklarar artisten Pelle Almqvist. ”Vi vill skapa en orkan av talang och narcissism i kombination, där vi och publiken både älskar och hatar oss samtidigt.”

The Hives är Fagerstabandet som nått stora framgångar både nationellt och internationellt. Med låtar som Hate To Say I Told You SoTick Tick Boom och Walk Idiot Walk har The Hives positionerat sig som ett av de kaxigaste rockbanden i världen. Deras scennärvaro, håll-käften-energi och attityd på scenen får publiken att fullkomligt explodera. Rolling Stone Magazine beskriver dem som ”euphoric blast of garage rock and supreme overconfidence”

Det är nästan tjugo år sedan The Hives (Pelle Almqvist sång, Nicholaus Arson och Vigilante Carlstroem på gitarrer, Dr Matt Destruction på bas och Chris Dangerous på trummor) släppte debutalbumet ”Barely Legal” som tog musikvärlden med storm. Under två decennier har de svartvita rock-and-roll-hjältarna fyllt stjärnhimlen med otaliga utmärkelser, sålt miljontals skivor och levererat liveshower med underhållning i världsklass. 

Vi såg The Hives i samband med återöppnandet av Kungsträdgårdens stora scen efter pandemin. Nu är det återigen dags med en rejäl påfyllning, denna gång på festivalens största scen på Gustav Adolfs torg den 20 augusti klockan 22.00–23.30.

PS Under pandemin har bandet skrivit ny skön musik och vem vet, kanske du får höra några nya låtar på Stockholms Kulturfestival.

FAKTA

The Hives är en svensk rockgrupp inom genren garagerock från Fagersta i Västmanland. Gruppen bildades 1993 och har sedan dess nått stora framgångar både nationellt och internationellt. Samtliga bandmedlemmar är födda mellan 1977-1978 med Holwin´ Pelle Almqvist som sångare. Utmärkande för bandet är den enhetliga klädstilen med välskräddade scenkostymer i svart och vitt. 

Tillbaka till nyheter