Filmerna om Pust

Såg du luftballongerna? Äntligen kan vi dela med oss av filmatiseringen av föreställningen Pust som svävade över Stockholm i augusti. Bakom föreställningen stod Stockholms Kulturfestival, Cirkus Cirkör och Peak Experience med ett gemensamt budskap: Vi längtar efter vår publik!

Två luftballonger svävade över Stockholm i augusti 2021. De var fyllda med akrobatik, musik, mod och drömmar. De var på väg, drivna av längtan. Längtan efter publiken, efter att få skapa konst tillsammans och efter att få fylla staden med hisnande upplevelser. Pust var en poetisk och nervkittlande hyllning till cirkuskonstens tidlösa innovationskraft. Flyktig som en vindpust svävade föreställningen fram över Stockholm. Modiga artister, flygande riggare och förstklassiga piloter fyllde luften med konst. Ballongernas stillhet och cirkuskonstens explosivitet ställdes mot och med varandra.

Föreställningen från luften

Bakom kulisserna på Pust

Två luftballonger, utövande artister, musik, ballongbesättning, riggare, scenografi i luften, markteam och logistik utan slut. Att på detta flyga över Stockholm, filma och vara helt i händerna på vädergudarna är några av de utmaningar som projektet fick möta. Följ med bakom kulisserna på Pust och möt människorna som bokstavligen kastade sig ut i luften för att få skapa denna hisnande luftballongcirkus!