Njut av allt från dramatiska discohits till dancehall, boogie och brass när DJs och Sveriges Radios Symfoniorkester intar Gustav Adolfs torg under Kulturfestivalen.

Under årets Kulturfestival har man chansen att både hänga med på en magisk tidsresa tillbaka till discomusikens guldålder och dansa så att svetten rinner när olika DJs står för musiken på sensommarkvällarna när musiken från stora scenen på Gustav Adolfs torg tystnar.

Disco Inferno

Torsdagen den 17 augusti förvandlas Gustav Adolfs torg till ett enda gigantiskt diskotek när Sveriges Radios Symfoniorkester under ledning av Hans Ek framför 1970-talets allra mest älskade superhits. Hör de ikoniska låtarna som spelades på nattklubben Alexandra’s legendariska dansgolv och njut av Andreas Lundstedt, Lina Hedlund och Linda Pritchards fantastiska röster ackompanjerade av maffiga stråkarrangemang under en oförglömlig kväll i discokulans tecken.

Missdj

Missdj är ett välkänt namn inom Stockholms nattliv och har spelat på allt från stora nattklubbar i Stockholm, London och New York till Nobelprisets efterfest. Utöver att ha uppträtt ihop med stjärnor som Nenneh Cherry, Denzel Curry, Sister Nancy och Burna Boy så är Missdj en av medgrundarna till DJ-kollektivet Sugarcane. Missa inte hennes blandning av afrobeat, hiphop, R’n’B, dancehall, soca och reggae onsdagen den 16 augusti.

Funky Loffe

Torsdagen den 17 augusti har alla discoälskare chansen att dansa sig svettiga till bortglömd boogie, disco, funk och house när en av pionjärerna inom genren svensk rare groove intar DJ-båset. Funky Loffe är en DJ, musikproducent och cratedigger som fått epitetet ”musikarkeolog” eftersom han i sina mixar återupptäcker den svängiga svenska musiken som världen glömt bort.

DJ Ingmari Pagenkemper

På 90-talet slog Ingmari Pagenkemper sig fram i den mansdominerade, svenska klubbscenen när hon som en av få kvinnliga DJs tog plats bakom skivspelarna på huvudstadens nattklubbar. Under åren har hon kommit att bli en av de mest inflytelserika nöjesprofilerna i Stockholms nattliv och lördagen den 19 augusti får hon Kulturfestivalens besökare att dansa som om det var 1999!