Riktigt tunga basgångar och garanterat groove utlovas när Blacknuss uppträder ihop med Ida Nielsen på Kulturfestivalen i augusti.

Det blir funk och soul i stora lass när den omåttligt populära gruppen Blacknuss intar scenen på Gustav Adolfs torg tillsammans med den världskända basisten Ida Nielsen torsdagen den 17 augusti.

Blacknuss är utan att överdriva legendarer inom svenskt musikliv. Med klassiska hits som ”Last Night a DJ Saved My Life”, ”Thinking of You” och ”Don’t Break My Heart” har musikkollektivet varit en stilbildande institution för svensk soul, jazz, funk och RnB sedan 90-talet. Genom åren har de samarbetat med storheter som Robyn, Titiyo, Christian Falk, Swingfly och Lisa Nilsson och förra året firade Blacknuss 30 år som grupp.

Ida Nielsen jobbade med en av tidernas största pop-ikoner

Ida Nielsen är den internationellt hyllade basisten från Danmark som under flera år var basist åt Prince i hans två kompband the New Power Generation och 3rdeyegirl. 2019 röstades hon fram som en av de 10 bästa basisterna i världen i tidningen Music Radars årliga omröstning och hennes musik som soloartist kännetecknas av energisk funk med riktigt tunga basgångar.

Missa inte Blacknuss och Ida Nielsen den 17 augusti på Gustav Adolfs torg.