Det blir både kurdiska folksånger och arabisk pop när de två världskända artisterna Aynur Doğan och Carole Samaha kommer till Kulturfestivalen i augusti.

I sommar riktar Kulturfestivalen strålkastarljuset mot två av Mellanösterns mest hyllade röster när det bjuds på emotionell kurdisk folkmusik och högoktanig arabisk pop.

Onsdag den 16 augusti intar den kurdiska folkmusikern Aynur Doğan Skeppsbroscenen. Genom hennes musik länkas nutid samman med kurdisk historia på ett extraordinärt sätt som inte lämnar någon oberörd. För sitt sätt att bevara den kurdiska folkmusiktraditionen och samtidigt föra den in i nutiden har Aynur Doğan prisats med flera tunga världsmusikpris och hon har genom åren samarbetat med internationella giganter som cellisten Yo-Yo Ma och Silk Road Ensemble.

Den 19 augusti kommer superpopstjärnan Carole Samaha att stå på stora scenen på Gustav Adolfs torg. Den libanesiska sångerskan har uppträtt på flera av världens mest prestigefyllda scener och har vid flera tillfällen utnämnts till Mellanösterns bästa artist. Med sina smäktande ballader och eldiga popmusik har hon blivit en av de mest streamade arabiska artisterna i Mellanöstern och kan inte sägas vara något annat än en levande ikon inom modern världsmusik.

Missa inte när dessa två världsmusikstjärnor uppträder på Kulturfestivalen!