Om Pust

Två luftballonger svävar över Stockholm. De är fyllda med akrobatik, musik, mod och drömmar. De är på väg, drivna av längtan. Längtan efter publiken, efter att få skapa konst tillsammans och efter att få fylla staden med hisnande upplevelser. 

Pust är en poetisk och nervkittlande hyllning till cirkuskonstens tidlösa innovationskraft. Flyktig som en vindpust svävar föreställningen fram över Stockholm. Modiga artister, flygande riggare och förstklassiga piloter fyller luften med konst. Ballongernas stillhet och cirkuskonstens explosivitet ställs mot och med varandra. 

Bakom föreställningen står Stockholms Kulturfestival, Cirkus Cirkör och Peak Experience med ett gemensamt budskap: Vi längtar efter vår publik!

Två omöjliga luftballonger

När Stockholms Kulturfestival för andra året i rad tvingades ställa om blev dess längtan efter publiken överväldigande. Festivalen ville skapa något stort och spektakulärt och visa att  publiken inte är bortglömd. Men hur? Pandemin tillåter inga större folksamlingar, så hur når vi ut?

En idé föddes om att flytta hela festivalen upp i luften. Den tanken kändes omöjlig, men ändå blev den svår att släppa ifrån sig. Festivalen ringde Cirkus Cirkör och luftballongföretaget Peak Experience. De tre modiga och kreativa aktörerna bestämde att det omöjliga skulle göras möjligt. 

När flyger luftballongerna?

Pust ges när väder och vind tillåter det, fram till den 31 augusti 2021. Luftballongerna styrs av väder och vind, så föreställningen blir i sin natur oförutsägbar. Pust spelas över Stockholms stad de kvällar som vindarna tillåter. Titta uppåt – har du tur passerar luftballongerna just dig.

Fotoutställning i Kungsträdgården 31 augusti – 19 september – We Miss You Days & Nights
Bildmanéret, och flera av bilderna i vårt galleri här på hemsidan, är skapat av fotografen Karolina Henke. Under stora delar av september går det att se tjugo av Henkes fotografiska bildvärld i 1X2-meters format i Kungsträdgården.
Idén till utställningen We Miss You Days & Nights kommer från föreställningen Circus Days and Nights som är en samproduktion mellan Cirkus Cirkör och Malmö Opera. Utställningen presenteras av Cirkus Cirkör i samarbete med Stockholms Kulturfestival. På Kungsträdgårdens webbplats finns mer information.