Om Stockholms Kulturfestival

Initiativtagare till Pust är Stockholms Kulturfestival som i år, istället för en hel festival, bjuder stockholmarna på ett specialevent i sann festivalanda. 

Runt 300 programpunkter lockar varje år ungefär 1,2 miljoner besök till de sex festivalområdena på Gustav Adolfs torg, Skeppsbron, Norrbro, Karl XIIs torg, Jacobs kyrka och i Kungsträdgården. Stockholms Kulturfestival har funnits sedan 2006 och är idag Stockholms största utomhusevenemang. Bland programpunkterna syns allt från musik, dans, cirkus och teater till stadsvandringar, film och samtal. Allt är kostnadsfritt för besökaren. 

De senaste åren har Kulturfestivalen satsat på specialevents som lockat en enorm publik. Specialevent är storsatsningar som utmanar och överraskar, inte sällan i samarbete med just cirkuskompanier. Luftballongcirkusen Pust är 2021 års specialevent. Storslagna exempel från tidigare år är Änglarnas torg från 2016 och Cirkus Cirkörs Aquanauts från 2018.

Änglarnas torg (Place des Anges), på YouTube.
Aquanauts, på YouTube.

Stockholms Kulturfestival produceras av Stockholms stads kulturförvaltning genom evenemangsavdelningen. Mer om Kulturförvaltningen.

We Are Sthlm

Parallellt med Stockholms Kulturfestival rullar We Are Sthlm-festivalen i Kungsträdgården. We Are Sthlm gick mellan 2001 och 2013 under namnet Ung08 och ska genom glädje och möten göra Stockholm till en bättre plats att vara ung på. Under festivalen representeras olika föreningar, organisationer och företag på området och bjuder på häng, aktiviteter och evenemang parallellt med konserter och uppträdanden på området och på Kungsträdgårdens stora scen.

Stockholms Kulturfestival 2022

Stockholms Kulturfestival ställde om både 2020 och 2021, på grund av pandemin. Nu längtar festivalen enormt efter sin publik. Vi planerar för en festival 2022 och släpper exakta datum under våren.

Vill du bli uppdaterad om kommande kulturfestivaler? Följ Stockholms Kulturfestival på Facebook, Instagram och Twitter.