Alla programpunkter

Andreas Mattsson

Poplegendar framför första soloskivan på svenska

  • Musik
Bild på: Andreas Mattsson
När
  • Fre 18/08 - 2017 21.00–22.00 Skeppsbron
  • Denna programpunkt är från 2017

Varma solsynthar möter grått vemod när en av Sveriges främste låtskrivare framför första soloskivan på svenska.

Sensommaren 2011 gjorde legendaren från Popsicle och Sweet Chariots, Andreas Mattsson, sista spelningen med sin förra soloskiva "Kick Death's Ass". Det var en varm kväll på Stadsmuseets gård i Norrköping. Bandet var bra, ljudet var bra, publiken var bra. Men för första gången kände han ”så konstigt att sjunga på engelska i Sverige. Den där distansen som ett främmande språk ger kändes plötsligt onödig och lite pinsam. Om jag gör en skiva till ska den vara på svenska”.

Efter fyra veckor i House of Songs i Austin, Texas och många studiotimmar senare studion kom skivan ut hösten 2016. "Solnedgången" heter den och är fylld med varma synthar – ett beat och sound som för tankarna till varma stränder i slutet på sommaren mer än Texas och där texterna skapar ett ljuvt samspel mellan värme och vemod.

Sensommaren 2017 står han på scenen vid Skeppsbron för att framföra hela den hyllade skivan tillsammans med några bonusspår. Det finns inget som succégaranti men att detta kommer så nära man kan komma, det vågar vi garantera.

Medverkande

Andreas Mattsson – Sång, gitarr.
Per Eklund – Trummor.
Petter Granberg – Gitarr, synth.
Sara Wilson – Bas.

Länkar