Alla programpunkter

Bollywood

Workshop och dans

  • Dans
  • Indien
Bild på: Bollywood
När
  • Tis 15/08 - 2017 12.00–21.00 Dansbanan
  • Denna programpunkt är från 2017

Njut av en resa in i den sagolika indiska filmdrömvärlden när Dansbanan bjuder in till färgsprakande och rytmisk bollywooddans!

Artistgruppen Jhanjhariya med Sunita Singh i spetsen framför en mängd olika uppträdanden, alltifrån folkstilar och klassiskt till pardans och underhållningsdans. Till varje framträdande blir det en kort presentation om stilen följt av en chans att få prova på. Lär dig olika uttryck, att dansa som en Bollywoodstjärna, olika partysteg att dansa på indiska bröllop, härliga showsteg samt signatursteg från olika stilar i denna populära dans- och musikgenre. Dansen är en blandning av klassiska och traditionella indiska folkdanser samt olika världsliga dansinfluenser och det som gör stilen unik är att man blandar dans med skådespeleri och lever sig in i en karaktärsroll med mimik, handgester och levande ansiktsuttryck. 

Dagen avslutas med att en DJ spelar upp de populäraste Bollywoodhitsen! Passa på att dansa loss och att visa upp det du lärt dig!

Medverkande

Sunita Singh är en av Sveriges främsta dansartister, koreografer o pedagoger inom indisk dans. Vid mycket ung ålder var hon den första att undervisa i Bollywooddans den person som satte den populära Bollywoodtrenden i Sverige.

Sunitas grupp, Jhanjhariya, består av 6 artister: Jeanette Kallerhag, Nasrin Sulemani, Aho Masoumi, Donna Ahmed, Charlotte Edberg och Javad Rostami samt Sunita Singh (artist/koreograf/pedagog), Ruben Hoss (DJ), Vishi Sharma (setting).

Länkar