Alla programpunkter

Bowie In Berlin

Med Sveriges Radios Symfoniorkester under ledning av Hans Ek

  • Musik
Bild på: Bowie In Berlin
När
  • Tors 17/08 - 2017 19.30–21.00 Gustav Adolfs Torg
  • Denna programpunkt är från 2017

Sveriges Radios Symfoniorkester under ledning av dirigenten och arrangören Hans Ek slår sig samman med sångarna Moto Boy och Jennie Abrahamson för att hylla den unika artisten David Bowie med en exposé utifrån hans Berlin-trilogi, albumen ”Low”, ”Heroes” och ”Lodger”.

Med konserten Bowie in Berlin vill dirigenten och arrangören Hans Ek skriva in David Bowies musik i den konstmusikaliska sfären. David Bowie är inte bara glamrock och teatrala alter egon som Ziggy Stardust. De tre skivorna, som Bowie gjorde tillsammans med Brian Eno, producerades i den legendariska Hansastudion i Berlin och Hans Ek tror att om Bowies musik ska kunna leva vidare och inte bara bli nostalgi, så är en konsert med en symfoniorkester vägen att gå. Radiosymfonikerna har alltid rört sig bekvämt mellan klassiska och populärmusikaliska storheter och är inga främlingar för scenen på Gustav Adolfs torg och vi vågar faktiskt utlova ren och skär musik-magi.

Medverkande

Sveriges Radios Symfoniorkester, Dirigenten och arrangören Hans Ek, Solosångarna Moto Boy och Jennie Abrahamson, Kören Zero8, Jonas Östholm på preparerat piano, Oskar Nilsson bas, kör och Niklas Lind trummor, kör.