Alla programpunkter

Debattspelen!

Sveriges Ungdomsråd

  • Prat
Bild på: Debattspelen!

Battla dina vänner om vem som är bäst på att övertyga andra, få en crash course i att vinna debatter, få koll på dina demokratiska rättigheter och hur du kan påverka eller bara softa. I Debattspelens tält blandas chillhäng och give-aways med tävlingar där du kan vinna fina priser!

Debattspelen drar igång i höst och är en tävling för dig som vill påverka, istället för att låta dig bli påverkad. För dig som vill vara med och bygga samhället, men inte riktigt vet hur. En möjlighet för dig som sitter och skakar av ilska över det någon just sa men inte vet hur du ska få alla andra att förstå. För dig som har idéer men tappar orden varje gång du öppnar munnen. För dig som är klassens clown men som ingen tar på allvar i övrigt. För dig som kanske inte kan allt om regeringens budget men i alla fall vill kunna säga ifrån när någon säger något som känns fel.

Få tips om hur du hittar och bygger argument, granskar påståenden, tar plats, gör dig hörd och blir ihågkommen, eller håller dig lugn när det krävs. Utgå från det du kan och ta det vidare därifrån. Träningen börjar i klassrummet på ditt gymnasium, sen draftas särskilda talanger till en bootcamp där coacher med spetskompetens hjälper dig ta ett steg närmare vinsten. I slutet av terminen tävlar klassens MVPs i lag mot andra skolor där ära och feta priser står på spel!

Medverkande

Sommarjobbare och annan personal från Sveriges Ungdomsråd. Bakom Debattspelen står Sveriges Ungdomsråd, tillsammans med Kulturhuset Forum/Debatt. Sveriges Ungdomsråd finansieras av Allmänna Arvsfonden.

Länkar