Alla programpunkter

Eva Hild at Djurgården

Skulpturutställning utomhus

  Bild på: Eva Hild at Djurgården
  När
  • Tis 15/08 - 2017 Mer i festivalen
  • Ons 16/08 - 2017 Mer i festivalen
  • Tors 17/08 - 2017 Mer i festivalen
  • Fre 18/08 - 2017 Mer i festivalen
  • Lör 19/08 - 2017 Mer i festivalen
  • Sön 20/08 - 2017 Mer i festivalen
  • Denna programpunkt är från 2017

  Galleri Andersson/Sandström i samarbete med Kungl. Djurgårdens förvaltning arrangerar en skulpturutställning på Djurgården med svenska konstnären Eva Hild. Utställningen är initierad av H.K.H. Prins Daniel.

  Eva Hild har med sina karaktäristiska organiska former blivit en av Sveriges mest framgångsrika skulptörer. Hon har även en stark position på den internationella konstscenen och är representerad i betydande privata och institutionella samlingar runt om i världen.

  Evas skulpturer är som kroppar exponerade för tryck och rörelse. Hålrummen, luften och tomheten i skulpturerna definierar verken. På så sätt kan man säga att det är det frånvarande som definierar det närvarande. Såväl utsida som insida är presenterad och de avancerade formerna uttrycker fragil skörhet och kraftfull styrka på samma gång. De abstrakta formerna rör sig in och ut genom sig själva och trots att skulpturerna kan vara voluminösa präglas de av en sinnlig lätthet.

  Introduktion:
  Onsdag 16 augusti kl 14 och kl 16 ger Galleri Andersson/Sandström en introduktion till utställningen Eva Hild på Djurgården.

  Samling vid skulpturen Among, se karta. Introduktionen ges på svenska och pågår i ca 20 min.

  Medverkande

  Eva Hild är född 1966 i Lidköping, uppvuxen i Borås och utbildad på Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg med en Master of Fine Arts 1998 . Hon är representerad på bland annat Museum of Arts and Design (New York, USA), Museum of Fine Arts (Boston, USA), Sèvres Ceramics Museum (Paris, France) och Museum of Modern Ceramic Art (Gifu, Japan). I Sverige finns hennes verk med i betydande samlingar såsom Nationalmuseum i Stockholm, Borås Konstmuseum och Röhsska Museet i Göteborg och hon har erhållit ett flertal priser, utmärkelser och stipendier både i Sverige och internationellt. Nyligen tilldelades hon det prestigefulla The Barnett and Annalee Newman Foundation Award. Vid Konstakademiens högtidssammankomst den 17 februari 2017 mottog Eva Hild Asmund och Lizzie Arles skulptörers.

  Länkar