Alla programpunkter

Hedersprisceremoni

Stockholms stads kulturpristagare hyllas

  • Dans
  • Musik
  • Samtal & Litteratur
Bild på: Hedersprisceremoni
När
  • Fre 18/08 - 2017 19.45–20.00 Gustav Adolfs Torg
  • Denna programpunkt är från 2017
Kom till Gustav Adolfs torg och hylla årets kulturpristagare!
 
Stockholms stad delar varje år ut sju priser till kulturutövare eller möjliggörare som har haft stor betydelse för staden och dess kulturliv. Tillsammans ska pristagarna representera ett Stockholm för alla. Du kan påverka vem som får ett pris genom att föreslå en pristagare. Priserna delas ut vid en ceremoni i Stadshuset den 18 augusti. Senare samma kväll presenteras pristagarna vid en publik ceremoni på stora scenen på Gustav Adolfs torg där Ametist Azordegan, en av landets mest välrenommerade musikjournalister med genren hiphop som särskilt kunskapsområde, är konferencier.
 
2017 utdelas fem Hederspriser, i olika kategorier, samt Lennart af Petersenspriset, Bellmanpriset och Nelson Mandelapriset. Prissumman är 100 000 kronor.
 
Vi hälsar alla stockholmare, festivalbesökare och alla som vill hylla kulturella gärningar välkomna till Gustav Adolfs torg för att hylla pristagarna på festivalens största scen!
Medverkande

Stockholms stads Hederspriser 2017:
Musik – Erik Lundin
Konst – Beth Laurin
Litteratur – Kristina Sandberg
Scenkonst – Danjel Andersson
Kultur för barn och unga – Suzanne Osten

Lennart af Petersenspris 2017 – Lars Epstein
Bellmanpriset – Förenade Förorter

Nelson Mandela-priset – Newcomers Stockholm.
Delas ut för 19:e året och belönar och uppmärksammar goda initiativ i arbetet för en mer öppen och integrerad stad. Årets pristagare Newcomers Stockholm drivs av RFSL Stockholm. De erbjuder stöd och aktiviteter för HBTQ-personer som flytt till Sverige.

Länkar