Alla programpunkter

Låtsasliv – bygg sådant som rör sig och lyser

Maker Sheroes

  • Barn & familj
  • Pyssel
Bild på: Låtsasliv – bygg sådant som rör sig och lyser
När
  • Fre 18/08 - 2017 19.00–22.00 Norrbro gatan
  • Denna programpunkt är från 2017

Låtssasliv i tre versioner!

Ett litet kräk får liv
Bygg ett litet kräk med hjälp av en motor, ståltrådsben, en träplatta och mycket bling-bling. Skapelsen gillar att fara fram över bordet med fart. Pynta den som du vill så finns det garanterat inget liknande kräk i hela världen.

Vinka till någon som går förbi utan att vifta den egna handen
Här kan du använda enkla material för att bygga ett rörligt objekt som styrs med muskelkraft. Du skapar helt enkelt en mekanism som du kan använda för att få mycket att vifta, nicka eller röra sig på olika sätt.

Blinka till någon med hjälp av ledande sytråd
Handledare finns på plats som visar hur du använder ledande sytråd, en blinkande lysdiod, en megaenkel strömbrytare att trycka på då rätt person går förbi och ett litet knappcellsbatteri. 

Medverkande

Harriet Aurell, teknikpedagog på Aurell.se, arbetar med olika metoder för att göra teknisk kunskap till ett verktyg för skapande verksamhet bland kvinnor likaväl som bland män. Förutom att ha seminarier, föredrag och workshops om lärande av teknik, hålls kurser för tekniska nybörjare. Pedagogiken är praktiskt tillämpande och kurserna handlar om mekanismer och elektronik.

Elisabeth Hansen, levande verkstadspedagog på JebbahArtBox som skapar med återvinningsmaterial. Genom att ta till vara på och återvinna erfarenheter, lärdomar, kunskap och användbart material skapas nytt! De anordnar och leder skräddarsydda idé-workshops och inspirationsdagar för pedagoger, privatpersoner och företag.

Länkar