Alla programpunkter

Samtal: Indisk inspiration för hållbar mat

Anumita Roy Chowdhury & Paul Svensson

  • 13–19 år
  • Samtal & Litteratur
Bild på: Samtal: Indisk inspiration för hållbar mat
När
  • Fre 18/08 - 2017 19.00–20.00 Studion
  • Denna programpunkt är från 2017

Vad spelar mat för roll i en hållbar utveckling – i Indien och i Sverige?

 
Anumita Roychowdhury, från Centre for Science and Environment i Indien, diskuterar tillsammans med Paul Svensson, kock inriktad på ekologiskt och närodlat, om matens betydelse för en hållbar utveckling. Frågan om matproduktion, konsumtion och hälsa, är viktiga frågor både lokalt och internationellt. I det här samtalet utbyter gästerna erfarenheter i frågan från både Sverige och Indien.

 

Centre for Science and Environment i Indien är ett av landets ledande miljöinstitut. Med Good Food program och boken First Food – Culture of Taste är mat ett stort fokus för CSE.

 

Samtalet är på engelska

 

OBS: Tidigare samtalsdeltagaren Sunita Narain har ersatts av Anumita Roychowdhury.

 

Medverkande

Anumita Roychowdhury är chef för researchenheten på Centre for Science and Environment i Indien.
2005 mottog CSE Stockholm Water prize för att de uppmärksammat problemen med vattenhushållning i många fattiga regioner i världen.

Paul Svensson är en av Sveriges mest välrenommerade kockar och har bla arbetat på Bon Lloc och Fredsgatan 12. Han har skrivit flera kokböcker och är en av TV4:s kockar. Nu driver han restaurangen på Fotografiska som riktar in sig på 100% ekologiska, närodlade råvaron med 0% svinn. Restaurangen på Fotografiska fick Dagens Nyheters utmärkelse Gulddraken 2015 och Allt om Stockholms pris, båda som Stockholms bästa restaurang i mellanklassen.

Moderator Jan Lundqvist, scientific advsior på SIWI, Stockholm International Water Institute, specialiserad på vatten, mat, och land-användning

Länkar