Alla programpunkter

Youssou N’Dour & Le Super Etoile de Dakar (SN)

  • Musik
Bild på: Youssou N’Dour & Le Super Etoile de Dakar (SN)
När
  • Fre 18/08 - 2017 22.00–23.30 Gustav Adolfs Torg
  • Denna programpunkt är från 2017

The voice of Dakar – Youssou N'Dour –   anses vara en av Afrikas största och mest inflytelserika musiker. Legendariska musikmagasinet Rolling Stone har kallat honom "Afrikas mest kända nu levande sångare", och Time Magazine utsåg honom år 2007 till en av världens 100 mest inflytelserika personer. 2013 tilldelades han Polarpriset för populärmusik. Musiken springer ur den traditionella senegalesiska trum och dansmusiken sabar, som genom en mängd influenser som jazz, soul och rock resulterat i den populära musikstilen M'balax, en genre som Youssou själv i hög grad varit med om att forma.

Trots att han är fast förankrad i senegalesisk musik och kultur fyller han ständigt på med nya intryck och influenser och har under åren samarbetat med storheter som Peter Gabriel, Sting, Tracy Chapman, Paul Simon, Bruce Springsteen och Wyclef Jean.

När Youssou N'Dour och hans legendariska band Le Super Étoile de Dakar nu kommer Stockholms Kulturfestival är han mer aktuell än någonsin då de senaste singlarna ”Senegal Rekk” och ”Song Daan”, tillsammans med Akon, toppat listorna i Senegal.

Det är med stolthet som Stockholms Kulturfestival, i samarbete med Selam, presenterar en gigant inom världsmusikscenen!

Medverkande

Youssou N’Dour & Le Super Etoile de Dakar

Länkar