City Horses besöker Stockholms Kulturfestival

20–21/8
20/8 - 14:00-16:00
21/8 - 16:00-18:00
Vänner till festivalen
Dans, Familj
20/8 - 14:00-16:00
21/8 - 16:00-18:00
Foto: Tina Axelsson

En galopperande dansföreställning!

Du ser dem överallt, statyer med kungar och stridskämpar till häst. Men var finns kvinnorna? Frågan är utgångspunkt för koreografen Anna Källblad och konstnären Helena Byström som delar ambitionen att berätta historier från och i samarbete med platser och dess människor.

City Horses är en stadskoreografi som handlar om makt och kvinnokroppens plats i det offentliga rummet. Det är en galopp genom staden där dansarna skapar levande monument i en hyllning till kvinnors och hästtjejers styrka och mod under århundraden. Den mänskliga dansflocken stannar till korta stunder på utvalda platser då verket är skapat för att röra sig genom staden. De 18 dansarna kommer från Sverige och Tyskland.

City Horses passerar bland annat Drottninggatan, Sergels torg, Västerlånggatan, Stortorget, Strömbron, Kungsträdgården, Nybroplan, Norrmalmstorg, Hamngatan och Dansens Hus.

EU projektet Big Pulse Open Air co-productions har som mål att publik och konstnärer ska mötas genom att visa djärv, fängslande, rolig koreografi som hyllar vår kreativa fantasi och kraften hos kroppar i rörelse. City Horses samproduceras av Danscentrum Sverige med stöd av Stockholms stad, Kulturrådet och EU Kreativa Europa.

Medverkande

  • Anna Källblad, koreograf
  • Helena Byström, konstnär
  • Cityhorses, dansare
  • EU project Big Pulse Dance Alliance
  • Danscentrum Sverige

Mer information

Stockholms stad reserverar sig för ändringar och felskrivningar.