Stallet till sjöss @Kulturfestivalen – Kizelo Mleko

20/8
20:15-21:00
Skeppsbron
Dans, Musik

Glödande balkan- och klezmermusik

Ett skepp kommer lastat med glödande rytmer och sprudlande toner i sommarkvällen. Stallets båt S/Y Emely Raven som förra året spred musik längs Stockholms kajer ankrar i år vid Skeppsbron hela Kulturfestivalen. Varje kväll presenterar Stallet en ny konsert!

Kizelo Mleko är ett sprakande gäng unga musiker från Stockholm som spelar glödande balkan- och klezmermusik. Med rötterna i traditionen tar de ut svängarna med nya arrangemang där de hämtar influenser från allt mellan pop och rock till klassisk musik. Många av låtarna är egenkomponerade, men det bjuds även på folkmusik från öst i en modern tappning. Med ett tajt samspel och sprudlande energi har de charmat publiken på både små klubbar och stora konsertscener. Medlemmarna har sedan gruppen startade utbildat sig på några av Sveriges främsta musikutbildningar och har idag breda musikkarriärer.

Konserten sker i samarbete med Vargkatten produktion och Svenska Klezmerföreningen.Konserten sker på skutan Emely Raven som ligger förtöjd nedanför Logårdstrappan. Slå dig ner på kajen och lyssna!

Liknande program

Medverkande

  • Max Ljung, klarinett
  • Frieda Mossop, fiol
  • Mårten Wåhlström, bas
  • Lars-Emil Öjeberget, dragspel
  • Gustav Zimmermann, trummor

Mer information

Stockholms stad reserverar sig för ändringar och felskrivningar.