Walk: Vägen mot demokrati

17/8 + 20/8
10:00-11:30
Vänner till festivalen
Stadsvandringar

Följ med på en historisk vandring om demokrati och rösträtt. Vi tittar närmare på platserna och personerna som format den svenska kampen för demokrati.

Hundra år har gått sedan den allmänna och lika rösträtten infördes i Sverige åren 1918–1921. Vi uppmärksammar jubileet med att vandra i demokratiseringens fotspår. Från ståndsriksdagens avskaffande och ett av Europas mest ojämlika valsystem i slutet av 1800-talet – till demonstrationerna, namninsamlingarna och upploppen som låg bakom införandet av den allmänna rösträtten. Hur såg rösträttskampen ut och vilket motstånd stötte den på?

I vandringen lyfter vi några av de kvinnor, män och rörelser som kämpade för rösträtten. Vi passerar också platser i staden med betydelse för andra avgörande delar av demokratin, som yttrandefriheten och rätten att demonstrera.

Vandringen pågår i 1,5 timme och kostar 30kr, maxantal 30 personer. Boka din biljett via länken nedan från och med den 3 augusti!

Vänner till festivalen är en samlingskategori för aktiviteter som sker utanför Kulturfestivalens egna områden och program.

Mer information

Stockholms stad reserverar sig för ändringar och felskrivningar.