Bollywoodmusikal från Indien öppnar Stockholms Kulturfestival

16 maj, 2017

Stockholms Kulturfestival, den 15 – 20 augusti, har Indien som tema. Festivalveckan inleds med stor Bollywoodmusikal på scenen på Gustav Adolfs Torg, två kvällar i rad.

Den indiska föreställningen Love Story – A Bollywood Musical bjuder på hela känsloregistret som bara Bollywood kan ge; kärlek, passion, hämnd, känd indisk populärmusik, samt musiker, skådespelare och dansare – totalt 36 artister på scen.

– Bollywood är den största kulturyttringen som finns i Indien och ett uttryck som är välkänt och omtyckt i hela världen. Jag är så glad att vi får komma till Stockholm och vara först med att sätta upp en äkta Bollywoodmusikal. Med föreställningen Love Story vill vi bidra till att skapa en gemenskap och samhörighet så att publiken går hem upprymd och fylld av glädje, säger Sanjoy Roy, regissör och producent.

Produktionen har turnerat världen runt sedan premiären 2008, och överallt har de mötts av en stor publik som entusiastiskt deltar i föreställningen och skapar den inkluderande folkfest, som är så starkt förknippad med Bollywood när det är som bäst. Kvällen kommer att avslutas med en stor gatufest med Bollywoodklubb och dans på torget.

– Stockholm behöver fler evenemang av detta slag, föreställningar som tar plats i staden, som bidrar till att attrahera besökare och stimulera stockholmarna till upplevelser på deras egna gator och torg, säger Maria Rankka, VD för Stockholms Handelskammare och samarbetspartner för föreställningen.

Var: Stockholms Kulturfestival, Gustav Adolfs torg, Stockholm
När: Tisdag 15 augusti kl. 20.00 och onsdag 16 augusti kl. 21.30
Hur: Fri entré

Stockholms Kulturfestival har fri entré, pågår 15–20 augusti och erbjuder något för alla åldrar. Under våren och sommaren släpps hela festivalens program. Årets festivaltema är Indien och presenteras i samarbete med India Unlimited/Indiska ambassaden.

Fakta Sanjoy Roy
Regissören Sanjoy Roy är idag en av Indiens viktigaste kulturentreprenörer och vd för Teamwork Arts. Teamwork Arts producerar musik-, kultur- och litteraturfestivaler i 40 olika städer i länder så som Australien, Kanada, Egypten, USA, Storbritannien, Korea, Frankrike m fl. Bland annat producerar Sanjoy Roy även den omtalade Jaipur Literature Festival som på tio år har blivit en av världens största litteraturevenemang. Vid starten 2009 hade den 7 000 besökare, i januari i år hade festivalen 300 000 besökare. 60 procent av publiken var under 26 år.

Presskontakter
Andreas Åström,Stockholms Handelskammare andreas.astrom@chamber.se, 073-633 55 55.
Terese Bonnevier, Stockholms Kulturfestival, Kulturförvaltningen terese.bonnevier@stockholm.se, 076-123 19 94.

Vill du läsa förra årets program så hittar du det i menyn