Festivalguide

Vanliga frågor

 • Var finns programtidningen?

  Programtidningen kommer att finnas tryckt först i augusti och kommer sen i samband med festivalveckan att finnas i festivalens informationstält, på Stockholm Visitor Center vid Sergels torg, och på stadens bibliotek.

 • Var i Stockholm sker Kulturfestivalen?

  Festivalen ligger mitt i city och du tar dig hit till fots eller med kollektivtrafiken. Läs mer om festivalens olika områden. Närmsta tunnelbana är Kungsträdgården, T-Centralen eller Östermalmstorg. Flera bussar trafikerar i området. Via vår karta kan du söka dig fram via Google Maps eller gå in på sl.se.

 • Öppettider

  Festivalen har olika öppettider olika dagar och tiderna kan variera mellan olika områden.
  Öppettider för varje område hittar du under fliken Karta och Område.

  Festivalens öppettider generellt:
  Tisdag-torsdag: 12.00-00.00
  Fredag-lördag: 12.00-01.00

 • Festivalen kostar inget att besöka

  Kulturfestivalen är helt gratis med ett litet undantag för våra stadsvandringar som kostar 30 kr och de program som ligger under rubriken Vänner till festivalen kan kräva betalande biljett. Våra vänner är inte en del av festivalens programutbud utan samarbeten vi vill tipsa om.

 • Var köper jag biljetter till Walks?

  För att delta i Kulturfestivalens vandringar måste du ha en biljett. Biljetter finns till försäljning på Medeltidsmuseet, som ligger vid Strömparterren under Norrbro, från och med lördag den 12:e augusti. Biljetterna kostar 30 kronor styck. Vandringens startpunkt finns angiven på biljetten. Biljettkassan har öppet följande tider:

  Lördag 12 augusti kl. 12.00–17.00
  Söndag 13 augusti kl. 12.00–17.00
  Måndag 14 augusti kl. 12.00–17.00 (enbart biljettkassa, museet är stängt)
  Tisdag 15 augusti kl. 11.30–19.00
  Onsdag 16 augusti kl. 11.30–20.00
  Torsdag 17 augusti kl. 11.30–19.00
  Fredag 18 augusti kl. 11.30–19.00
  Lördag 19 augusti kl. 11.30–19.00
  Söndag 20 augusti kl. 11.30–17.00

 • Världens Längsta Bokbord har flyttat ut

  Världens Längsta Bokbord har numera blivit ett eget projekt och är inte längre en del av festivalens program, men för dig som älskar böcker och vill förlänga din kulturhelg så är det nära till hands i år för Världens Längsta Bokbord 2018 sker söndagen den 19 augusti.

  För mer information, frågor och anmälan: bokbordetstockholm.se

   

Säkerhet & trygghet

 • Personal på festivalområdet

  På festivalområdet finns festivalpersonal, vakter och polis. Alla har tydligt märkta arbetskläder så att du lätt ska känna igen vilka som arbetar.

 • Hur jobbar ni med säkerhet och trygghet inför festivalen?

  Vi arbetar kontinuerligt med vår säkerhetsorganisation som är handplockad och där flertalet arbetat tillsammans under många år. Vårt arbete utgår alltid från det breda brottsförebyggande perspektivet.
  Festivalens personal utbildas under året för att skapa en gemensam plattform och säkerställa kunskapsnivån. Information kring vårt förebyggande- och trygghetsskapande arbete sprids även till alla våra aktörer och samarbetspartners.

Ljudnivåer

 • Hur hög musik får spelas?

  Kulturfestivalen följer Socialstyrelsens rekommendationer för ljudnivåer och vi gör mätningar under hela festivalveckan. Miljöförvaltningen är den lokala myndighet som kontrollerar den lagliga delen av dessa frågor och resultatet rapporteras till dem.

Festivalen har 7 olika områden
och en karta så du hittar rätt!

Karta och områden