Festivalguide

Vanliga frågor

 • Var finns programtidningen?

  Programtidningen är klar i augusti och kommer att finnas i festivalens informationstält, på Stockholm Visitor Center vid Sergels torg, och på stadens bibliotek.

 • Hitta hit

  Festivalen ligger mitt i city och du tar dig hit till fots eller med kollektivtrafiken. Närmsta tunnelbana är T-Centralen eller Östermalmstorg. Flera bussar trafikerar i området. Via vår karta kan du söka dig fram via Google Maps eller gå in på sl.se.

 • Öppettider

  Festivalen är igång mellan 08.00 på morgonen och startar med yoga på Dansbanan för att pågå till midnatt och till och med till kl. 02.00 på lördagen.
  Öppettider för varje område hittar du under fliken Karta och Område.

 • Festivalen kostar inget att besöka

  Kulturfestivalen är helt gratis med ett litet undantag för våra stadsvandringar som kostar 30 kr och de program som ligger under rubriken Vänner till festivalen kan kräva betalande biljett. Våra vänner är inte en del av festivalens programutbud utan samarbeten vi vill tipsa om.

 • Anmälan Världens Längsta Bokbord

Mat & Dryck

 • Foodtrucks och matställen

  Det finns flera ställen att äta på i området och årets tema Indien kommer även att ta för sig bland matutbudet.
  Foodtrucks finns på Norrrbro, Skeppsbron, vid Karl XII:s torg, och på Gustav Adolfs torg finns en servering under hela festivalen med utskänkning. Även på Skeppsbron och vid Dansbanan på Karl XII:s torg finns utskänkning.

  Runtomkring och i festivalområdet finns även befintliga matställen och restauranger.

Säkerhet & trygghet

 • Personal på festivalområdet

  På festivalområdet finns festivalpersonal, vakter och polis. Alla har tydligt märkta arbetskläder så att du lätt ska känna igen vilka som arbetar.

 • Hur jobbar ni med säkerhet och trygghet inför festivalen?

  Vi arbetar kontinuerligt med vår säkerhetsorganisation som är handplockad och där flertalet arbetat tillsammans under många år. Vårt arbete utgår alltid från det breda brottsförebyggande perspektivet.
  Samtliga av festivalens personal utbildas under året för att skapa en gemensam plattform och säkerställa kunskapsnivån. Information kring vårt förebyggande- och trygghetsskapande arbete sprids även till alla våra aktörer och samarbetspartners. Aktuell forskning och utveckling av säkerhetsarbetets alla delar ingår också i vårt arbete.

Festivalen har 7 olika områden
och en karta så du hittar rätt!

Karta och områden