Festivalguide

Vanliga frågor

 • Var finns programtidningen?

  Programtidningen kommer att finnas i festivalens informationstält, på Stockholm Visitor Center vid Sergels torg, och på stadens bibliotek.

  Du kan även ladda ned tidningen som PDF genom att klicka här —>

  In english
  Download highlights from this years festival as a PDF – click here.

 • Hitta hit

  Festivalen ligger mitt i city och du tar dig hit till fots eller med kollektivtrafiken. Närmsta tunnelbana är T-Centralen eller Östermalmstorg. Flera bussar trafikerar i området. Via vår karta kan du söka dig fram via Google Maps eller gå in på sl.se.

 • Öppettider

  Festivalen är igång mellan 08.00 på morgonen och startar med yoga på Dansbanan för att pågå till midnatt och till och med till kl. 02.00 på lördagen.
  Öppettider för varje område hittar du under fliken Karta och Område.

 • Festivalen kostar inget att besöka

  Kulturfestivalen är helt gratis med ett litet undantag för våra stadsvandringar som kostar 30 kr och de program som ligger under rubriken Vänner till festivalen kan kräva betalande biljett. Våra vänner är inte en del av festivalens programutbud utan samarbeten vi vill tipsa om.

 • Anmälan Världens Längsta Bokbord
 • Var köper jag biljetter till Walks?

  För att delta i Kulturfestivalens vandringar måste du ha en biljett. Biljetter finns till försäljning på Medeltidsmuseet, som ligger vid Strömparterren under Norrbro, från och med lördag den 12:e augusti. Biljetterna kostar 30 kronor styck. Vandringens startpunkt finns angiven på biljetten. Biljettkassan har öppet följande tider:

  Lördag 12 augusti kl. 12.00–17.00
  Söndag 13 augusti kl. 12.00–17.00
  Måndag 14 augusti kl. 12.00–17.00 (enbart biljettkassa, museet är stängt)
  Tisdag 15 augusti kl. 11.30–19.00
  Onsdag 16 augusti kl. 11.30–20.00
  Torsdag 17 augusti kl. 11.30–19.00
  Fredag 18 augusti kl. 11.30–19.00
  Lördag 19 augusti kl. 11.30–19.00
  Söndag 20 augusti kl. 11.30–17.00

Trafikavspärrningar

 • Vilka gator kommer stängas av för trafik?

  Norrbro, hela:
  Trafiken stängs av av fredagen den 11 augusti 2017 kl 19.00.

  Trafiken öppnas igen måndagen den 23 augusti 2017 kl 06.00


  Gustav Adolfs torg och Strömgatan:
  Trafiken stängs av varje dag, 18.00–04.00, under perioden 15–19 augusti 2017.

  Uppdaterad trafikinformation finns på www.trafiken.nu

   

Mat & Dryck

 • Foodtrucks och matställen

  Det finns flera ställen att äta på i området och årets tema Indien kommer även att ta för sig bland matutbudet.
  Foodtrucks finns på Norrrbro, Skeppsbron, vid Karl XII:s torg, och på Gustav Adolfs torg finns en servering under hela festivalen med utskänkning. Även på Skeppsbron och vid Dansbanan på Karl XII:s torg finns utskänkning.

  Runtomkring och i festivalområdet finns även befintliga matställen och restauranger.

Säkerhet & trygghet

 • Personal på festivalområdet

  På festivalområdet finns festivalpersonal, vakter och polis. Alla har tydligt märkta arbetskläder så att du lätt ska känna igen vilka som arbetar.

 • Hur jobbar ni med säkerhet och trygghet inför festivalen?

  Vi arbetar kontinuerligt med vår säkerhetsorganisation som är handplockad och där flertalet arbetat tillsammans under många år. Vårt arbete utgår alltid från det breda brottsförebyggande perspektivet.
  Samtliga av festivalens personal utbildas under året för att skapa en gemensam plattform och säkerställa kunskapsnivån. Information kring vårt förebyggande- och trygghetsskapande arbete sprids även till alla våra aktörer och samarbetspartners. Aktuell forskning och utveckling av säkerhetsarbetets alla delar ingår också i vårt arbete.

Tillgänglighet

 • Tillgänglighetsplatser vid scenerna

  Kungsträdgården (We Are Sthlm)

  Mitt i Kungsträdgården finns särskilda platser för dig som använder rullstol eller liknande hjälpmedel. Området hittar du snett framför stora scenen, strax nedanför den skateboard-park som byggts upp. Fråga gärna vår personal om var den finns och kom gärna i god tid innan konserten. Har du speciella behov kontaktar du vår info-telefon: 076-0886056.

  Taxi och färdtjänst kan stanna på adress Jakobsgatan 6 utanför Hamburger Börs.

  Gustav Adolfs Torg:
  För dig med hjälpmedel som rullstol finns en öppen ramp som leder upp till en platå placerad i hörnet vid Regeringsgatan med utsikt över scenen. Taxi och färdtjänst kan stanna på adress Jakobsgatan 6 utanför Hamburger Börs. Därifrån är det sedan 120 meter till rampen. Har du frågor kring detta ringer du festivalens info-telefon: 076-1242032.

  Skeppsbron

  Till vänster om scenen finns platser för dig som använder rullstol eller liknande hjälpmedel. Ta dig dit via den vanliga entrén till området som ligger mittemot slottet. Har du speciella behov kontaktar du vår info-telefon: 076-1242032.

Ljudnivåer

 • Hur hög musik får spelas?

  Kulturfestivalen följer Socialstyrelsens rekommendationer för ljudnivåer och vi gör mätningar under hela festivalveckan. Miljöförvaltningen är den lokala myndighet som kontrollerar den lagliga delen av dessa frågor och resultatet rapporteras till dem.

Festivalen har 7 olika områden
och en karta så du hittar rätt!

Karta och områden