Unikt möte på Stockholms kulturfestival: Maxida Märak och A Tribe Called Red

18 december, 2017

Pressmeddelande 2017-12-19

Stockholms Kulturfestival 2018 har tema Kanada och festivalen kan stolt presentera den första bokningen. Svenska artisten Maxida Märak har bjudit in sitt favoritband A Tribe Called Red, en av Kanadas största elektroniska musikgrupper med djupa rötter i ursprungsbefolkningens kultur och musik. Tillsammans kommer de att skapa en alldeles speciell konsert under Stockholms Kulturfestival.

– Jag och A Tribe Called Red har en väldigt speciell relation, då vi faktiskt också är nära vänner. Vår musik och våra personer länkas ihop med varandra på ett sätt som inte kan beskrivas med ord, så lika, trots den enorma distansen.
Första gången vi möttes visste vi att vi kommer vara länkade livet ut. Vi har dock alltid sagt – att den dagen vi står på scen ihop så är det ordentligt, inget inhopp här och där – gör vi det så gör vi det episkt. Det kommer bli episkt, säger Maxida Märak.

Kanada är ett starkt musikland, men kanske mindre känt som världens vagga för nycirkus, en konstform som kommer att ta stor plats i årets festivalprogram. Som vanligt kommer temat att synas i alla festivalens genrer och delar; dans, litteratur, film, samtal, gatuakter, i interaktiva installationer och aktiviteter för barn och vuxna.

– Sverige och Kanada har många konstnärliga samarbeten och utbyten som vi gärna vill lyfta fram under festivalen. Vår första bokning med Maxida Märak och A Tribe Called Red är ett bra exempel på det, säger Philippa Staffas, konstnärlig ledare för Stockholms Kulturfestival. Kanadas ambassad är en av temats samarbetspartners som ser fram emot att få visa upp sitt rika kulturliv för stockholmarna.

– Att medverka på Stockholms Kulturfestival utgör ett fantastiskt tillfälle att introducera Kanadas pulserande och mycket kreativa konst- och kulturscen för våra goda vänner och partners i Sverige, säger Heather Grant, Kanadas ambassadör i Sverige.

Stockholms Kulturfestival har fri entré pågår 14-19 augusti 2018 och har något för alla åldrar.

Hur: Fri entré
När: 14-18 augusti 2018
Var: Stockholms city


A Tribe Called Red. Foto: Matt Barnes
Press release in english

2019 års planering är i full gång