Alla programpunkter

Artcirq – Cirkuskollektivet från de Nordligaste delarna av Kanada (CAN)

  • Kanada
  • Litteratur & Samtal
Bild på:
När
  • Lör 18/08 19:00–20:00 Jacobs kyrka

Hur kommer det sig att det finns ett inuitiskt cirkuskollektiv i Igloolik, en av de mest avlägsna platserna i Kanada? Hör om hur två tonårssjälvmord blev startpunkten för ett socialt projekt för att föra ihop traditionell inuitisk kultur med modern konstutövning i cirkus, musik, scenkonst och film.

Samtalet är på Engelska

Samtalet presenteras tillsammans med Världskulturmuseerna
Världskulturmuseerna består av fyra museer med olika inriktning, men som tillsammans spänner över alla kontinenter och många tusen år av mänsklig kultur, från förhistorisk tid till vår globala samtid.
Vi förvaltar en stor del av det statliga internationella kulturarvet i Sverige. I våra samlingar finns föremål från hela världen och på museerna visas utställningar om alltifrån egyptiska mumier till globala samtidsfrågor. De fyra Världskulturmuseerna är Etnografiska museet, Medelhavsmuseet och Östasiatiska museet i Stockholm samt Världskulturmuseet i Göteborg.

Jacobs kyrka
Jacobs kyrka i Kungsträdgården är från 1600-talet och invigdes av drottning Kristina. På senare år är kyrkan känd för sitt rika musikutbud, nyskapande konst- och kulturevenemang samt att vara en Pride Church.

Medverkande Länkar I samarbete med

Vill du läsa förra årets program så hittar du det i menyn