Alla programpunkter

Barokksolistene (UK/DK/NO/SE)

The Alehouse Sessions - fint möter fult från barocken

  • Musik
Bild på: Foto: Foto Knut Utler
När
  • Tis 14/08 19:30–20:15 Skeppsbron

Energin och krutet i folkmusiken möter det sofistikerade och ekvilibristiska i barockmusiken. En fusion som kommer att få det att rycka i fötterna på dig, vare sig du är en kritiker eller ett fan av klassisk musik, folk eller jazz!

”It’s just old pop music”
På slutet av 1600-talet stängde den brittiska kyrkan ned alla ”syndiga” teatrar och plötsligt kunde man höra tjusiga hovmusiker duellera med råbarkade folkmusiker på den lokala puben i så kallade ”Alehouse Sessions”. Många av melodierna från dessa Musicke-Houses (västvärldens första konserthus utanför slott och kyrkor) nynnas det på än idag!

Barockviolinisten Bjarte Eike är spelande konstnärlig ledare för Barokksolistene som består av musiker på solistnivå, alla bland de främsta på sina instrument i Norden och i Europa. Genom sitt dedikerade och nyskapande program förmedlas barockmusik med självklarhet till en bred publik och med sitt virtuosa spel skapar musikerna konserter som ofta blir omtalade som lekande och gränssprängande. The Alehouse Sessions med Barokksolistene Grammynominerades 2017.

Länkar

Tack till publiken! 2018 sattes publikrekord – över 1 miljon