Alla programpunkter

Bird on A Wire (CAN)

  • Film
  • Kanada
Bild på:
När
  • Tors 16/08 21:00–23:00 Jacobs kyrka

Tony Palmers “Bird on a wire” var borttappad 1972-2009 och skrämmande nära att inte återfinnas, men nu kan publiken ännu en gång njuta av dokumentären om Leonard Cohens europaturné 1972.

Återfanns i ett förråd i Hollywood
Dokumentären som är gjord av den berömde brittiska filmregissören Tony Palmer följer Leonard Cohen på sin 1972 europeiska turné där även Stockholm besöktes. Efter turnén färdigställdes filmen och visades för Cohen som var lite tveksam till filmen och bad att få den för att redigera den. Filmen försvann därefter och dök upp av en händelse 2009 i ett förråd i Hollywood. Den låg i 296 filmbehållare av ett rostfritt material och Tony Palmer kunde restaurerad filmen och ljudfilerna och visade den åter för Cohen som gillade den och nu kunde filmen visas publikt för första gången sedan 1972. Filmen är på engelska. Längd: 1h 35m

Filmfakta:
Manus: Tony Palmer
Genre: Dokumentär, musik
Ursprungsland: England

Jacobs kyrka
Jacobs kyrka i Kungsträdgården från 1600-talet, invigdes av drottning Kristina. På senare år mest känd för sitt rika musikutbud, nyskapande konst- och kulturevenemang samt att vara en Pride Church.

Länkar I samarbete med

Tack till publiken! 2018 sattes publikrekord – över 1 miljon