Alla programpunkter

Birth of a Family (CAN)

  • Film
  • Kanada
När
  • Tis 14/08 21:00–23:00 Jacobs kyrka

Syskonen Betty Ann, Esther, Rosalie och Ben var fyra av de 20 000 inhemska barn som togs från sina familjer mellan 1955 och 1985 i det program i Kanada som kallats “Sixties Scoop”. I denna djupgående dokumentär av regissören Tasha Hubbard träffas de för första gången och berättar sina historier och skapar på så sätt nya familjeband.

Adopterades till främst vita medelklassfamiljer
Sixties Scoop var ett program som skapades i Kanada för att omhänderta barn i ursprungsbefolkningen och fostra dem i “bättre lämpade familjer” vilket då ansågs vara vita medelklassfamiljer. Trots referensen till ett decennium började Sixties Scoop i slutet av 1950-talet och fortsatte till 1980-talet. I det här fallet togs de fyra syskonen från sin mamma som tillhör ursprungsbefolkningen Dene. När de fyra syskonen till slut samlas och berättar om sina historier fördjupas deras förbindelse och deras familj börjar ta form. Filmen är på engelska. Tid: 79m

Filmfakta:
Regissör: Tasha Hubbard
Manus: Betty Ann Adam
Genre: Dokumentär
Inspelad: 2017

Jacobs kyrka
Jacobs kyrka i Kungsträdgården från 1600-talet, invigdes av drottning Kristina. På senare år mest känd för sitt rika musikutbud, nyskapande konst- och kulturevenemang samt att vara en Pride Church.

Länkar I samarbete med

Tack till publiken! 2018 sattes publikrekord – över 1 miljon