Alla programpunkter

Grafittivandring i Snösätra – SLUTSÅLD

  • Köp biljetter
  • Walks
Bild på: Foto: Foto: Holger Ellgaard
När
  • Fre 17/08 15:00–17:00 Walks
  • Lör 18/08 12:00–14:00

OBS: Denna vandring är slutsåld. Men kolla gärna in våra andra intressanta vandringar, kanske hittar du ett nytt guldkorn?

Vandra i Söderort och besök Sveriges graffittitätaste område. Under vandringen berättas om graffitins ursprung, utveckling och om dagens globala rörelse. Vi får också en initierad inblick i graffitins färg- och formspråk.

Vem har rätt att uttrycka sig?
Graffiti har fått politiker, medier och konsthandlare att gå i taket, av ilska över skadegörelse eller av glädje över sålda verk. För att förstå vad det hela handlar om går det här vandringen till området Snösätra i Rågsved. Här finns några av samtidens främsta graffitimålare representerade, från både Sverige och utlandet, i storformat.

Vi funderar även över de större samhälleliga perspektiv som graffitin berör: hur ska de allmänna utrymmena i våra städer förvaltas? Vem äger makt att uttrycka sig på gator och torg och vad har vi medborgare för möjlighet att vara med och påverka vår närmiljö?

Biljetter till denna programpunkt kostar 30 kr och kan köpas fr.o.m 11 augusti i Medeltidsmuseets biljettkassa under ordinarie öppettider.

Medverkande

2019 års planering är i full gång