Alla programpunkter

Föreställningen om det nordliga i Kanadensisk kultur och litteratur

Livepod med podden Solen och den kanadensiska professorn Daniel Chartier

  • Kanada
  • Litteratur & Samtal
Bild på:
När
  • Tors 16/08 19:00–20:00 Jacobs kyrka

Finns det en speciell nordlig kultur och litteratur? Bibliotekspodden Solen samtalar om detta med Daniel Chartier, professor vid Québec universitetet i Montreal. Utgångspunkt tas i den kanadensiska författaren Lise Tremblays och svenska Tomas Tranströmers verk.

Vad är föreställningarna om det nordliga?
Finns det en speciell nordlig kultur? Är den i så fall gemensam för alla områden norr om polcirkeln, som Kanada, Grönland och Sverige? Och hur avspeglar den sig i litteraturen? Daniel Chartier, professor vid Quebec universitetet i Montreal, har skrivit boken ”Vad är föreställningarna om det nordliga? Etiska principer”, som kommit ut på flera språk. Nu släpps den på svenska, och i samband med det har Bibliotekspodden Solen från Stockholms stadsbibliotek bjudit in Daniel Chartier till ett samtal.

Bibliotekspodden Solen är en pod om litteratur och annat inom kulturvärlden, och kommer med ett nytt avsnitt en gång i månaden. Bibliotekspodden Solen görs av Elias Hillström, Alice Thorburn och Patrik Schylström, bibliotekarier på Stadsbiblioteket i Stockholm.

Samtalet är på engelska.

Samtalet görs i samarbete med Jacobs kyrka
Jacobs kyrka i Kungsträdgården från 1600-talet, invigdes av drottning Kristina. På senare år mest känd för sitt rika musikutbud, nyskapande konst- och kulturevenemang samt att vara en Pride Church.

Medverkande Länkar I samarbete med

2019 års planering är i full gång