Alla programpunkter

She Said Boom: The Story Of Fifth Column (CAN)

Dokumentärfilm om Queercore och Riot Grrrl

  • Film
  • Kanada
Bild på: Foto: Kevin Hegge
När
  • Fre 17/08 21:00–22:05 Jacobs kyrka

Se dokumentärfilmen om Fifth Column vars kompromisslösa och ständigt normkritiska synsätt skapade en helt ny agenda för könets och konstens gränser.

Queercore och Riot Grrrl
Fifth Column utgjordes av en grupp unga radikala konstnärer som i 80-talets Toronto startade de revolutionerande undergroundscenerna Queercore och Riot Grrrl. Genom musik, film och fanzines förvandlade Fifth Column Toronto till ett mecka för likasinnade och människor vallfärdade från hela Nordamerika för att ta del av den växande kulturella motståndsrörelsen. Genom sin ovilja att kompromissa och ett ständigt ifrågasättande av könets och konstens gränser skapade Fifth Column en helt ny agenda för skapande som närt kreatörer som Bruce LaBruce och Kathleen Hanna.
Filmen är textad på engelska.
Längd: 65 min.

Visningen sker i samarbete med Tempo Dokumentärfestival
Tempo Dokumentärfestival är Sveriges största festival för dokumentära uttryck. Sedan grundandet 1998 presenteras dokumentärer från hela världen som annars inte skulle nå en svensk publik och Tempo utgör ett unikt forum för att samlat presentera dokumentära verk över genregränser – film, radio, foto, transmedia och mer experimentella uttrycksformer. Nästa festival äger rum 4-10 mars 2019. Mer info på www.tempofestival.se

Filmfakta:
Regissör: Kevin Hegge
År: 2012
Produktionsland: Kanada

Jacobs kyrka
Jacobs kyrka i Kungsträdgården är från 1600-talet och invigdes av drottning Kristina. På senare år är kyrkan känd för sitt rika musikutbud, nyskapande konst- och kulturevenemang samt att vara en Pride Church.

Medverkande Länkar I samarbete med

Nycirkus fanns på alla håll och kanter  i år