Alla programpunkter

Stockholm Fotomaraton

  Bild på: Foto: Erik Mårtensson/NCC
  Välkommen till Sveriges roligaste fotoevent!

  Utmana dig själv och dina vänner i årets Stockholm Fotomaraton och förbered dig på ett dygn du sent kommer att glömma!

  Posted by Stockholm Fotomaraton on Thursday, April 5, 2018
  När
  • Lör 18/08 12:00– Vänner till festivalen
  • Sön 19/08 Vänner till festivalen

  Stockholm Fotomaraton är den perfekta utmaningen för dig som älskar fotografering. Under 24 timmar ska du ta 24 bilder i rätt följd utifrån teman som levereras stegvis under dygnet i ett fantastiskt Sommarstockholm!

  Spontanitet, uppfinnarglädje och uthållighet
  Stockholm fotomaraton är till för alla fotoentusiaster. Förra året var närmare 400 fotografer med och tävlade om att fånga rätt känsla i varje bild. Ett dygn med mycket glädje, kreativitet och en hel del trötthet. Spontanitet, uppfinnarglädje och uthållighet och är sånt som bidrar till en lyckad bildserie. Kanske räcker det hela vägen till topp 10 där fina priser väntar? Alla bildserier bedöms av en oberoende jury.

  Fotomaratonet startar på en för året utsedd plats. Därefter tar sig deltagarna genom Stockholm via sex checkpoints på olika platser i staden. Vid målet laddas de 24 bilder deltagarna tagit upp och de analoga deltagarnas film lämnas in. Samtidigt lämnas deltagarkortet in som nu är stämplat med de sex stationsstämplarna. För dig som tycker att 24 timmar känns alldeles för långt finns 12-timmarsklassen. Den fungerar precis på samma sätt som 24 timmars bara att du lämnar in dina 12 bilder efter 12 timmar – och är klar vid midnatt.

  Länkar I samarbete med

  2019 års planering är i full gång