Alla programpunkter

Tarabband + Musica Vitae (EGY/IRQ/SWE)

Arabiskt musikarv möter elegant stråkensemble

  • Musik
Bild på: Foto: Randa Shaath/ Musica Vitae
När
  • Lör 18/08 18:00–18:45 Skeppsbron

När Tarabband och Musica Vitae möts exploderar beståndsdelarna och folkliga traditioner växlas upp till en symfonisk, storslagen upplevelse där känslor, musik och ljus blir till en gemensam helhet.

Musikens kraft är enorm – den förflyttar oss till nya världar
”Vissa människor och berättelser hör vi aldrig talas om. Det minsta vi kan göra är att dela deras berättelser” säger Tarabbands frontfigur, Nadin Al Khalidi, som tillsammans med Musica Vitae välkomnar oss till den kulturella rikedom som resan mellan Bagdad och Sverige bjuder. Svenska Tarabband firar i år sitt 10-årsjubileum efter sin premiärspelning i Malmös Rosengård 2008 och presenteras här i nya arrangemang av Filip Runosson.

Tarabband vann Bästa Grupp på Folk- och Världsmusikgalan 2017 och deras musik har omfamnats av allt från poeter i Gaza till klubbesökare i Beirut, Abu Dhabis prinsessor och demonstrerande studenter i Tunisien. Musica Vitae är orkestern som tar livets musik till den enskilde lyssnaren. Med stringent elegans hanterar de 15 stråkarna konstmusikens alla världar. Här ryms barock och romantik likväl som modernism och samtida musik från olika genrer.

Konserten presenteras i samarbete med Re:Orient och Musica Vitae.

Medverkande Länkar I samarbete med

Tack till publiken! 2018 sattes publikrekord – över 1 miljon