Alla programpunkter

Trio <3 Trio

Joel Lyssarides Trio plays Esbjörn Svensson Trio

  • Musik
Bild på: Foto: Karl Gabor
När
  • Tis 14/08 18:00–18:45 Skeppsbron

Joel Lyssarides Trio spelar något som skulle kunna beskrivas som en blandning av americana, jazz, flamenco och Scriabin. Med den här konserten vill de hylla Esbjörn Svenssons Trio och det stora påverkan deras musik haft och fortsätter ha.

Esbjörn Svenssons Trio
Esbjörn Svensson bildade tillsammans med Magnus Öströms och Dan Berglund 1993 Esbjörn Svensson Trio. Själva brukade trion säga sig vara ett popband som spelade jazz snarare än tvärtom. 2008 gick Esbjörn Svensson, en av Sveriges främsta pianister, tragiskt bort och lämnade efter sig en rik låtskatt älskad av en hängiven publik både i Sverige och internationellt.

Nu 10 år senare fortsätter E.S.T:s musik att leva genom nästa generations jazzmusiker.

Joel Lyssarides Trio
– I år är det tio år sedan Esbjörn gick bort och jag tycker att detta är ett fint tillfälle att hylla och minnas denna fantastiska musiker och grupp. Jag tror det har varit närmast oundvikligt för många musiker i min generation att inspireras av gruppens sound. Konserten kommer att bli en hyllning där jag har valt ut några av mina personliga favoriter ur E.S.T’s låtkatalog, berättar Joel Lyssarides.

Medverkande Länkar I samarbete med

Vill du läsa förra årets program så hittar du det i menyn