Alla programpunkter

Varieté

  • Cirkus
Bild på:
När
  • Tis 14/08 19:00–19:40 norrbro
  • Ons 15/08 19:00–19:40 norrbro

”Varieté” är en fartfylld föreställning exklusivt skapad för Stockholms Kulturfestival där jonglering, språngbräda och luftakrobatik blandas med humor, galenskap och attityd. Konferencier för kvällen är komikern och cirkusartisten Angela Wand som tillsammans med några av Sveriges bästa cirkusartister bjuder på en nervkittlande show.

Konferencier
ANGELA WAND (SE) är komiker, clown, cirkusartist och skådespelare. Med över 20 års erfarenhet på scen och i TV-rutan, i Sverige och internationellt kan du inte annat än förvänta dig riktigt bra drag.

Språngbräda
Aaron Hakala (SE) är en akrobat och allt du behöver veta om honom är att han älskar akrobatik. Han gör det när du jobbar, han gör det när du sover, han gör det just nu när du läser denna text. Han älskar helt enkelt akrobatik.

Lukas Ivanow (SE) är en akrobat och alltid haft en passion för att hoppa. Det började innan han ens kunde gå. När han sen träffade på en språngbräda var det kärlek vid första ögonkastet. Tillsammans med Aaron utövar de en specialitet som kräver precision, förtroende och bollar.

Jonglering
Wes Peden (USA) är jonglör och hämtar sin inspiration från Sumo-brottning,
snabbmatförpackning, och 1950-tal’s lekplatser. Hans energiska, komplexa och lekfulla jongleringsstil har gett honom utmärkelser från International Jonglering Association och festival Cirque de Demain.

Trapets och akrobatik
Elise Bjerkelund Reine är en samtida trapetsartist och kontortionist, utbildad på Akademiet For Utæmmet Kreativitet(DK) och Centre National des Arts du Cirque(FR). Med en combination av zen och sarkasm erövrar hon världen med sin oförståeliga kropp och ben upp till hakan.

Vill du läsa förra årets program så hittar du det i menyn