Alla programpunkter

Flamenco Fredag @ Stockholms Kulturfestival 2019

  • Dans
  • Musik
  • Workshop
Bild på: Foto: Cato Lein
När
  • Fre 16/8 - 2019 17:00–00:00 Dansbanan
  • Denna programpunkt är från 2019

FlamencoFredag @Kulturfestivalen 2019
Sveriges enda kontinuerliga flamencoscen som tog hem priset som Årets Arrangör för sin värme, nära scenupplevelser och passion för denna konstform sprider sig nu över Karl XII torg på Kulturfestivalen!
Det utlovas en härlig eftermiddag och kväll fylld med Sevillanas, flamencoöverraskningar, tillfälle att möta lokala flamencos, en flamencomodevisning med Flamenco Closet Creations (!) och ännu mer Sevillanas.
En av de mest älskade pedagogerna för just Sevillanas finn på plats, Tina Wezelius, för att lära dig denna härliga dans (ja, du får möjlighet att öva HELA kvällen sen också!).

När kvällen närmar sig är det dags för flamencogitarrveteranen Erik Steen att ge Sevillanas-dansarna tillfälle att vila fötterna en stund. Vi firar Erik Steens 30 år långa karriär som en av tungviktarna på nordiska flamencoscenen med Flamenco All Stars – Erik Steen med vänner. Med en spännvidd från ekvilibristik sologitarr till hela 8 toppmusiker och dansare starka maskineriet, bjuds det på ett jubileumsfirande med både nyskriven originalmusik och traditionell flamenco. Nervkittlande stunder av improvisation möter välarrangerat tight musicerande i toppklass.

På scen: Erik Steen & Afra Rubino – gitarr, Pepita Rohde – sång, Valter Kinbom & Fredrik Gille – slagverk och Tina Wezelius, David Montero & Pia del Norte – dans

Efter konserten guidar FlamencoFredags egna Pia del Norte dig igenom grundsteg i flamencodansen, vackra handrörelser och klapprytmer, så du får allt ut av dansgolvet som avslutar kvällen.
Vi har nämligen bjudit in DJ Masaya för att hålla dansgolven varm ända till tolvslaget – det blir flamencoinspirerat som så småningom glider in i musik från hela världen!

Med stöd av Stockholms Stad och KulturRådet

 

 

Länkar I samarbete med

Hela festivalen är proppad med aktiviteter för stora och små